Sufleu cu branza si cartofi

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 14 Mai 2011 | 3063 vizualizari

 

E prima data cand fac sufleu,,, insa cu siguranta nu va fi si ultima. Deja am in plan si alte varietati!

 

INGREDIENTE

Avem nevoie de:

  • 5 oua
  • 1/2 l lapte
  • 1 kg cartofi
  • 400 gr branza (eu am folosit de oaie)
  • unt pentru uns forma/tava
  • ceapa optional (cred ca am folosit 12 cepe - rosie si alba)
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • condimente dupa gust (sare/delikat, piper, chili)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu cu branza si cartofi:

Curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare pentru 20 -30 de minute. Ii pasam apoi cu laptele fierbinte pana obtinem o consistenta spumoasa. Adaugam galbenusurile, branza faramitata, condimentele si patrunjelul tocat marunt. La sfarsit adaugam albusurile batute spuma si omogenizam compozitia.

Ungem o tava sau un vas de ena cu unt, turnam compozitia si ornam, optional, cu ceapa taiata julien si calita, in prealabil, in putin ulei. Punem si putin patrunjel si branza rasa pe deasupra si dam la cuptor pentru 50 de minute.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu cu branza si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Sufleu cu branza si cartofi-0
Sufleu cu branza si cartofi-1
Sufleu cu branza si cartofi-2
Sufleu cu branza si cartofi-3
Sufleu cu branza si cartofi-4
Sufleu cu branza si cartofi-5
Sufleu cu branza si cartofi-6
Sufleu cu branza si cartofi-7
Sufleu cu branza si cartofi-8
Sufleu cu branza si cartofi-9
Sufleu cu branza si cartofi-10

COMENTARII (27)

LUK

LUK 1

15.05.2011, 15:27

tare bun si frumos

MotanLaOale

MotanLaOale 1

16.05.2011, 08:32

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

16.05.2011, 17:10

multumesc mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!