Orange Cake

de RataciriCulinare in Prajituri, 15 Mar 2015 | 1703 vizualizari

 

Ce faci atunci cand ai cateva cateva linguri de faina, cateva linguri de zahar, 3 portocale si cateva oua… clatite?
Nu, mai precis faci o prajitura cu portocale :)

 

INGREDIENTE

  • 3 portocale (doua taiate felii iar una cubulete),
  • 6 oua,
  • 180 g zahar + 100 g pt caramel,
  • 180 g faina,
  • sare, coaja de portocala, esenta de vanilie.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orange Cake:

Inainte sa ne apucam de pandispan caramelizam zaharul intr-o cratita cu pereti inalti si o lasam la racit pana cand caramelul se crapa de pe fundul si peretii acesteia.


Intr-un castron curat si uscat mixam cele 6 oua impreuna cu zaharul si un praf de sare aproximativ 20 de minute pana cand compozitia devine cremoasa, incorporam cu o spatula cantitatea de faina treptat, cu miscari lente de jos in sus astfel incat compozitia sa ramana aerata. Adaugam esanta de vanilie, coaja de portocala si cuburile de portocala.


Tapetam fundul si peretii cratitei cu feliile de fruct peste care turnam aluatul.


Introducem cratita in cuptorul preincalzit pentru 40 de minute la 160 grade.


Costul Retetei: 10 lei

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Orange Cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

geoline 1

15.03.2015, 23:33

super

monik80 1

16.03.2015, 08:18

mirela0911 1

26.03.2015, 11:35

Bun desert!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu suc de rosii si crema de portocala