Pistruiata

de babi5 in Prajituri, 3 Mai 2013 | 8626 vizualizari

 

Azi printre prajiturile pe care le-am facut 4 la nr . am facut si aceasta PISTRUIATA care este foarte buna si este si aspectuoasa .. Are "pistrui " colorati din nuca si bucatele de rahat colorat .. Reteta o am de la sora mea si se face destul de usor . Eu am adus imbunatatire am adaugat si bucatele de alune de padure si crema am facut-o de ciocolata nu de vanilie cum initial este in reteta..

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 1 cana (de 250 ml ) nuca taiata marunt
  • 1 cana ( de 250 ml rahat colorat taiat bucatele marunte
  • trei sfert cana faina
  • praf de copt Un virf de cutit
  • 2 cani de zahar
  • zahar vaniliat
  • 1 cub rama sau unt
  • 2 lingurii cacao
  • 2 foi napolitana
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pistruiata:

Se  separa  albusul de galbenus ,apoi intr-un castron  se bate bine  albusul  pina  devine  tare  se  adauga zaharul vaniliat si o  cana  de zahar,  treptat  si  se bate  bine  pina  se omogenizeaza   zaharul ,se  adauga nuca ,rahatul  si  faina  amestecata  cu praful  de copt

.Apoi cu o lingura de lemn  amestecam de jos  in sus  compozitia  pina  se incropeaza  totul .

Intr-o tava  unsa si tapetata cu hirtie  de copt  asezam compozitia, o nivelam uniform si o dam la  cuptorul  incins  in prealabil la 180  grade .   Lasam la  copt pina  se rumeneste deasupra . Intre timp  cit prajitura este la cuptor pregatim  crema .

Cele 7 galbenusuri le  mixam bine  cu o cana  de zahar pina devin  albicioase ,apoi pe  abur  punem la  fiert  .Adaugam si  cacao  cernuta  ca sa nu faca  cocoloase si mai lasam  la fiert pina  devine o crema  mai  consistenta .  Dupa  ce  s-a racit  crema  mixam bine  cu un pachet de Rama sau  unt  pina  devine pufoasa .

Pe o foaie  de napolitana punem jumate din crema obtinuta punem blatul apoi crema ramasa apoi foaia  de napolitana .

Si  gata PISTRUIATA .. Se taie  a doua zi .. Este  bunaaaa.. Incercati  si  va convingeti ..

POFTA  BUNA  ..

TIPS-URI

1

Crema se poate dupa preferinta si imaginatia fiecaruia.

2

Cu ness ,ciocolata ,cacao ,lamie etc ..

Daca ti-a placut reteta noastra "Pistruiata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

babi5 1

05.05.2013, 15:23

Este si buna mon

diaconta 1

05.05.2013, 16:02

aveam si eu reteta,dar nu-i venise randul inca

babi5 1

05.05.2013, 17:53

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan cu nuca, glazurat cu ciocolata