Pistruiata

de babi5 in Prajituri, 3 Mai 2013 | 4718 vizualizari

 

Azi printre prajiturile pe care le-am facut 4 la nr . am facut si aceasta PISTRUIATA care este foarte buna si este si aspectuoasa .. Are "pistrui " colorati din nuca si bucatele de rahat colorat .. Reteta o am de la sora mea si se face destul de usor . Eu am adus imbunatatire am adaugat si bucatele de alune de padure si crema am facut-o de ciocolata nu de vanilie cum initial este in reteta..

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 1 cana (de 250 ml ) nuca taiata marunt
  • 1 cana ( de 250 ml rahat colorat taiat bucatele marunte
  • trei sfert cana faina
  • praf de copt Un virf de cutit
  • 2 cani de zahar
  • zahar vaniliat
  • 1 cub rama sau unt
  • 2 lingurii cacao
  • 2 foi napolitana
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pistruiata:

Se separa albusul de galbenus ,apoi intr-un castron se bate bine albusul pina devine tare se adauga zaharul vaniliat si o cana de zahar, treptat si se bate bine pina se omogenizeaza zaharul ,se adauga nuca ,rahatul si faina amestecata cu praful de copt


.Apoi cu o lingura de lemn amestecam de jos in sus compozitia pina se incropeaza totul .


Intr-o tava unsa si tapetata cu hirtie de copt asezam compozitia, o nivelam uniform si o dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade . Lasam la copt pina se rumeneste deasupra . Intre timp cit prajitura este la cuptor pregatim crema .


Cele 7 galbenusuri le mixam bine cu o cana de zahar pina devin albicioase ,apoi pe abur punem la fiert .Adaugam si cacao cernuta ca sa nu faca cocoloase si mai lasam la fiert pina devine o crema mai consistenta . Dupa ce s-a racit crema mixam bine cu un pachet de Rama sau unt pina devine pufoasa .


Pe o foaie de napolitana punem jumate din crema obtinuta punem blatul apoi crema ramasa apoi foaia de napolitana .


Si gata PISTRUIATA .. Se taie a doua zi .. Este bunaaaa.. Incercati si va convingeti ..


POFTA BUNA ..

 

TIPS-URI

1

Crema se poate dupa preferinta si imaginatia fiecaruia.

2

Cu ness ,ciocolata ,cacao ,lamie etc ..

Daca ti-a placut reteta noastra "Pistruiata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

babi5 1

05.05.2013, 15:23

Este si buna mon

diaconta 1

05.05.2013, 16:02

aveam si eu reteta,dar nu-i venise randul inca

babi5 1

05.05.2013, 17:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine