Pistruiata

de babi5 in Prajituri, 3 Mai 2013 | 6311 vizualizari

 

Azi printre prajiturile pe care le-am facut 4 la nr . am facut si aceasta PISTRUIATA care este foarte buna si este si aspectuoasa .. Are "pistrui " colorati din nuca si bucatele de rahat colorat .. Reteta o am de la sora mea si se face destul de usor . Eu am adus imbunatatire am adaugat si bucatele de alune de padure si crema am facut-o de ciocolata nu de vanilie cum initial este in reteta..

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 1 cana (de 250 ml ) nuca taiata marunt
  • 1 cana ( de 250 ml rahat colorat taiat bucatele marunte
  • trei sfert cana faina
  • praf de copt Un virf de cutit
  • 2 cani de zahar
  • zahar vaniliat
  • 1 cub rama sau unt
  • 2 lingurii cacao
  • 2 foi napolitana
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pistruiata:

Se separa albusul de galbenus ,apoi intr-un castron se bate bine albusul pina devine tare se adauga zaharul vaniliat si o cana de zahar, treptat si se bate bine pina se omogenizeaza zaharul ,se adauga nuca ,rahatul si faina amestecata cu praful de copt


.Apoi cu o lingura de lemn amestecam de jos in sus compozitia pina se incropeaza totul .


Intr-o tava unsa si tapetata cu hirtie de copt asezam compozitia, o nivelam uniform si o dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade . Lasam la copt pina se rumeneste deasupra . Intre timp cit prajitura este la cuptor pregatim crema .


Cele 7 galbenusuri le mixam bine cu o cana de zahar pina devin albicioase ,apoi pe abur punem la fiert .Adaugam si cacao cernuta ca sa nu faca cocoloase si mai lasam la fiert pina devine o crema mai consistenta . Dupa ce s-a racit crema mixam bine cu un pachet de Rama sau unt pina devine pufoasa .


Pe o foaie de napolitana punem jumate din crema obtinuta punem blatul apoi crema ramasa apoi foaia de napolitana .


Si gata PISTRUIATA .. Se taie a doua zi .. Este bunaaaa.. Incercati si va convingeti ..


POFTA BUNA ..

TIPS-URI

1

Crema se poate dupa preferinta si imaginatia fiecaruia.

2

Cu ness ,ciocolata ,cacao ,lamie etc ..

Daca ti-a placut reteta noastra "Pistruiata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

babi5 1

05.05.2013, 15:23

Este si buna mon

diaconta 1

05.05.2013, 16:02

aveam si eu reteta,dar nu-i venise randul inca

babi5 1

05.05.2013, 17:53

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Briose mentolate