Negresa cu ciocolata si caramel

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 24 Noi 2011 | 4268 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 180 g unt
  • 150 g ciocolata
  • 170 g zahar
  • 80 g faina
  • Vanilie
  • Sos caramel:
  • 150 g zahar
  • 70 g unt
  • 110 ml smantana pentru frisca(30% grasime)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu ciocolata si caramel:

Sos caramel:


Zaharul se pune intr-o cratita si se topeste la foc mic, apoi se adauga untul si smantana dulce, se mai tine pe foc 5 minute,apoi se opreste focul.


Negresa:


Untul taiat bucati si ciocolata rupta se pun pe bain marie/la microunde si se topesc impreuna. Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga amestecul de ciocolata si esenta de vanilie. Se cerne faina si se omogenizeaza.


Compozitia se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt sau faina si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 18-20 minute. Se opreste focul si se lasa sa se raceasca, apoi se proportioneaza. Inainte de a proportiona se poate turna caramelul usor racit si dupa racire completa sa se proportioneze. Sau se poate servii cu sos caramel fiecare felie in parte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu ciocolata si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

gaby_gabytza 1

25.11.2011, 11:53

wow ciocolata

lia maria 1

25.11.2011, 12:13

ce buna

gaby_duceag 1

25.11.2011, 19:20

cu caramel!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negresa