Oreo Cheesecake

de simonacallas in Torturi, 12 Apr 2014 | 5219 vizualizari

 

Cheesecake este un desert care conţine în principal brânză (nu neapărat cremă de brânză), ouă, zahăr şi o crustă de biscuiţi, aluat sau blat de tort. Poate fi preparat la cald sau la rece. Cheesecake este îndulcită de obicei cu zahăr şi poate fi aromatizată sau decorată cu fructe, nuci sau ciocolată.


Istoria desertului numit „cheesecake” se regăseşte în Grecia antică, deşi gustul şi aspectul acestui preparat erau destul de diferite faţă de ceea ce cunoaştem noi astăzi. „Prăjitura de brânză” modernă, popularizată de cofetarii nord-americani, a fost dezvoltată în anul 1872, atunci când William Lawrence din Chester, New York, a căutat un mod de a reinventa brânza franţuzească denumită Neufchâtel şi din greşeală a obţinut un soi de brânză „fără cheag”, mai grasă şi mai cremoasă. În 1912, James Kraft a dezvoltat o formă de cremă de brânză pasteurizată, pe care a brevetat-o mai târziu sub numele de „Philadelphia Cream Cheese” – ingredientul esenţial utilizat în compoziţia cheesecake.

În Statele Unite ale Americii, ziua de 30 iulie este considerată (neoficial) ca fiind „Ziua Naţională Cheesecake”.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 400 g biscuiţi de ovăz mărunţiţi
  • 1 lingură zahăr brun
  • 200 g unt topit
  • Pentru cremă:
  • 600 ml frişcă bătută
  • 500 g cremă de brânză Philadelphia, la temperatura camerei
  • 4 linguri zahăr pudră
  • 10 g gelatină (1 plic)
  • 1 pachet biscuiţi Oreo (cca 150 g), măcinaţi
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • 2 linguri suc de lămâie
  • Pentru decor:
  • frişcă
  • câţiva biscuiţi Oreo
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oreo Cheesecake:

Preparăm blatul: biscuiţii îi amestecăm bine cu zahărul şi untul, se obţine o pastă pe care o aşezăm la baza tăvii sau a formelor, presând bine cu degetele.


Preparăm crema: crema de brânză, zahărul pudră, zahărul vanilinat, sucul de lămâie le mixăm până când obţinem o cremă fină (3-5 minute la mixer, cu paleta pentru cremă).


Gelatina o punem la înmuiat în 50 ml apă rece, timp de 15 minute, apoi o încălzim la baie de abur (sau la microunde, 4-5 secunde), să se lichefieze. O turnăm peste compoziţie în fir subţire, mixând încontinuu. Adăugăm apoi frişca bătută şi omogenizăm, mixând cu viteză medie. La final, încorporăm biscuiţii măcinaţi, cu o spatulă, prin răsturnare. Compoziţia rezultată o punem în tavă/forme, nivelând suprafaţa, să fie dreaptă.


Păstrăm la frigider câteva ore sau peste noapte. Înainte de servire, decorăm cu friscă şi biscuiţi Oreo.




TIPS-URI

1

Compoziţia este suficientă pentru o tavă rotundă cu diametrul de 28 cm şi înaltă de 6 cm. Eu am ales să fac minitorturi şi mi-au ieşit 7 bucăţi cu diametrul de 9 cm şi înălţimea de 5 cm

2

Reţeta din care m-am inspirat nu folosea gelatină, dar eu am preferat să pun, pentru siguranţă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oreo Cheesecake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

laura_n 1

14.04.2014, 16:46

arata foarte bine!

Panacris 1

15.04.2014, 08:59

simonacallas 1

15.04.2014, 09:08

Laura, Cris, va multumesc frumos

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7188 puncte

mihaelar63

5100 puncte

RODIMUR

4392 puncte

Rocsi

3873 puncte

lucy2002

3676 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chiftele in aluat
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cuburi din foietaj cu ciocolata

de Adi 4

la 11:14

Chec cu portocale, rom si stafide

de katty 6

ieri la 22:06

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu fructe de padure