Orez brun aromat cu legume sote pregatite in ulei de porumb

de FlaviaD in Mancaruri de legume, 30 Sep 2013 | 1566 vizualizari

 

Daca doriti ceva foarte elegant, colorat si delicios sau daca pur si simplu cautati un meniu vegetarian si foarte nutritiv, va invit sa descoprim impreuna orezul brun in combinatie cu legumele sote. Oricare ar fi varianta pe care ati ales-o, sunt perfect convisa ca va fi o incantare.

 

INGREDIENTE

  • -jumatete conopida mica
  • -150 g ciuperci Champignon
  • -150 fasole verde
  • -1 porumb proaspat
  • -100 g orez brun
  • -ulei de porumb
  • -2 oua
  • -condimente pentru orez: tarhon, sare, piper alb, curry
  • -pentru legume: maghiran, chilli, sare, sofran
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez brun aromat cu legume sote pregatite in ulei de porumb:

Am pus la fiert porumbul – am folosit porumb proaspat, pe care l-am pus la fiert si cand a fost gata doar am curat boabele si am inlaturat coceanul.

Pasul urmator a fost sa pregatesc fasolea verde la aburi – am folosit pastai proaspete, necongelate. Le-am curat, spalat si taiat pe jumatatea lungimii lor si le-am pregatit la aburi, intr-o sita deasupra unei cratite cu apa. Le-am lasat la aburi cam 15 de minute cat sa ramana al dente, daca doriti sa fie mai moi, le mai puteti pastra deasupra focului.  

Am taiat ciupercile felii cu tot cu mare parte din piciorus, iar conopida am desfacut-o in buchetele.

In timpul acesta am pus orezul brun la fiert cu o cantiate suficienta de apa. Apoi am pus o tigaie foarte intinsa si incapatoare pe foc si am turnat ulei de porumb atat cat sa acopere fundul tigaii. Am asezat conopida si ciupercile in tigaie si am asezat un cap deasupra tigaii. Am lasat sa se inmoaie la abur, la foc mic pentru 10 minute. Apoi am adaugat si boabele de porumb si pastaile de fasole in tigaie. Am asezat iarasi capacul pe tigaie si am mai lasat la foc inca 15 minute.

Am spart doua oua intr-un castron, le-am batut bine ca pentru omleta si le-am rasturnat in tigaie peste legume. Am amestecat cu lingura pentru ca oul sa se imprastie uniform si sa nu se prinda de fundul tigaii. Va trebui sa invartim usurel cu lingura pentru a nu strica aspectul legumelor.

Cand s-a facut si oul, am oprit focul si am adaugat condimente dupa gust.

Intre timp s-a fiert si orezul, doar l-am scurs si l-am condimentat cu un praf de tarhon, sare, chilli si mult curry.

 

RETETA IN IMAGINI

Orez brun aromat cu legume sote pregatite in ulei de porumb-0
Orez brun aromat cu legume sote pregatite in ulei de porumb-1

COMENTARII (5)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

01.10.2013, 08:26

adry88

adry88 1

01.10.2013, 08:51

FlaviaD

FlaviaD 1

01.10.2013, 21:26

Multumesc tuturor

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!