Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

de simona72 in Retete Delikat, 25 Iun 2018 | 2542 vizualizari

 

Mancare de casa pentru intreaga familie. Cam asa se traduce mancarica asta. Pentru ca vreau sa le ofer celor dragi ingrediente de calitate, mirodeniile folosite sunt de la Delikat, 100% naturale.
Pentru orez am ales basmati, din asta am avut in casa si pe asta l-am folosit. In mod normal, la astfee de mancarici folosesc orezul cu bobul lung. Ciuperci am folosit din cele proaspete, de padure, craite, pentru ca tot este sezonul lor si se gasesc din abundenta. Au o aroma mai puternica, o culoare galben-aurie, orezul capata culoare de parca ati fi pus cateva firicele de sofran in el.
Cat despre carne, am ales pui, pulpe si aripi, la care am facut un aluat cu bere si un amestec cu ierburi si boia.

 

INGREDIENTE

  • Pentru orez:
  • 1 ceapa mica
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 350-400 gr ciuperci de padure proaspat culese
  • 1 ceasca de orez
  • 1 lingura amestec de ierburi de gradina Delikat
  • 3 cesti de apa fierbinte (aceeasi ceasca cu care ati masurat orezul)
  • 2-3 linguri parmezan
  • Sare si piper dupa gust
  • Pentru puiul in crusta:
  • 2 pulpe superioare, 2 pulpe inferioare, 2 aripi de pui
  • 2 linguri faina alba
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 1 ou
  • ½ lingurita sare si piper proaspat ranit
  • 1 lingurita amestec de ierburi si boia Delikat
  • 1 ceasca de bere sau cat cuprinde
  • Ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta:

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devine sticloasa. Adaugam ciupercile taiate felii, nu foarte subtiri si lasam sa se caleasca alte 5-7 minute.

Spalam orezul in cateva ape si-l adaugam in craticioara in care am calit ceapa si ciupercile. Masuram apa fierbinte cu cana si o adaugam si pe ea. Punem capac peste cratita si lasam sa dea un prim clocot. Adaugam amestecul de ierburi, sarea si piperul, amestecam usor cu o lingura de lemn. Punem capacul si lasam la fiert pana orezul este moale si pufos, dar in acelasi timp sa nu fie zdrobit. La final adaugam parmezanul ras.

Pentru puiul in crusta: spalam carnea si o tamponam bine de surplusul de apa cu servetele de bucatarie. Intr-o farfurie adanca punem toate ingredientele pentru aluat, mai putin berea. Amestecam faina, amidonul, sarea si piperul, oul si amestecul de ierburi cu boia. La final adaugam treptat berea pana obtinem un aluat asemanator cu cel de clatite.

Trecem bucatile de carne prin aluat si le prajim in ulei incins la foc moderat, pana se rumenesc pe toate partile. Le scoatem pe servetele de hartie pentru a absorbii surplusul de ulei.

Se servesc calde impreuna cu orezul cu ciuperci.

Sa va fie de bine!!!

TIPS-URI

1

atunci cand faceti orezul, apa poate fi inlociuita cu supa de pui sau de legume

2

folositi ciuperci proaspete in locul celor din cutie/conserva, sunt mult mai aromate

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

mihaelar63 1

07.07.2018, 10:29

Asa este !!! Mancarica de casa pentru familie !!! Bravo

Rocsi 1

07.07.2018, 20:19

Imi place acest preparat! Este super!

-Licurici- 1

12.07.2018, 13:18

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de legume, de post