Gratar de vitel cu sos de ciocolata si boia iute

de amalia01 in Retete Delikat, 18 Iun 2018 | 2239 vizualizari

 

De curând am primit o provocare de la Delik'at  - un pachet de condimente naturale pentru retete speciale. 
M-am tot gandit ce as putea sa gasesc, ce combinatii inedite ar putea pune in valoare savoarea acestora. 
Imi plac gusturile exotice si felul in care se impletesc pe cerul gurii.

 

INGREDIENTE

  • pentru grătar:
    • 500 g de pulpa de vitel
    • un praf de sare
    • 1 lgt ierburi si boia Delik'at
    • 1 lg ulei de masline
    • o bucată mică de slanina
    sos de ciocolata:
    • 50 g unt
    • 100 ml vin roșu dulce
    • 1 lgt oțet balsamic
    • 3 bucatele de ciocolată neagră
    • 1 ceapa alba mică
    • 1/2 lgt boia iute Delik'at
    • 5 boabe de piper negru boabe Delik'at
    garnitura:
    • cartofi albi
    • condimente pentru cartofi Delik'at

Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratar de vitel cu sos de ciocolata si boia iute:

   Carnea o speli sub jet de apă rece si o tai felii groase de cca 0,5 cm ( un deget). O bati putin cu ciocanul special, o condimentezi și o ungi cu uleiul de masline. O lași la rece 15-20 de minute.

 

   Între timp incingi gratarul din fonta. L-am folosit deoarece asigura o preparare uniforma.

 

  Cureți cartofii, ii tai cubulețe, îi condimentezi, îi așezi în tavă pe hârtie de copt si îi dai la cuptor ( preîncălzit ) pentru 30 de minute.

 

  Când gratarul este încins, îl ungi cu slanina ( pentru ca să nu se lipească de el carnea) și așezi feliile de carne, pe care le prajesti 4 minute pe fiecare parte.

 

  In acest timp prepari sosul: cureți ceapa si o toci mărunt, apoi o calești puțin în unt; adaugi boiaua, piperul, vinul și otetul balsamic și lași să fiarbă la foc mic, până când se leagă; adaugi ciocolată și amesteci continuu până când se încorporează complet.

 

Servești totul imediat.

 

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratar de vitel cu sos de ciocolata si boia iute" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui cu rosii si usturoi