Orez cu ciuperci si pulpe de pui la cuptor

de Adrian2016 in Pui, 15 Dec 2016 | 10844 vizualizari

 

O mancare delicioasa, lipicioasa si usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr de orez
  • 200 gr de ciuperci conserva
  • 1 lingurita de delikat
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 8 pulpe
  • 100 gr de vin rosu
  • condimente de pui kotanyi
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu ciuperci si pulpe de pui la cuptor:

      Pulpele le curatam, le spalam si le punem intr-un castron; peste ele adaugam uleiul, sare, piper, condimentele si vinul rosu. Le lasam la frigider 20 de minute. Le asezam intr-un vas de yena si le dam la cuptor la 200 de grade C, pana se rumenesc. 

      Orezul se fierbe intr-o oala cu putina sare. La 1 litru de apa, punem 100 gr de orez. Separat, curatam ceapa si morcovul, le taiem marunt si le calim cu putin ulei. Cand orezul a fiert, il scurgem de apa,adaugam peste el ceapa calita, morcovul si ciupercile scurse din conserva. Adaugam o cana de apa si o lingurita de delikat si-l lasam sa fiarba 10 minute. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti folosi in loc de orez normal, orez prefiert la punga care se face mult mai repede.

2

In loc de ciuperci din conserva, puteti folosi ciuperci proaspete.

3

Se serveste alaturi de muraturi sau salate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu ciuperci si pulpe de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui la ceaun cu cartofi noi