Orez cu ciuperci si rosii cherry, la multicooker

de Merisor in Mancaruri de post, 28 Noi 2014 | 7617 vizualizari

 

La mine nu ia multicookerul pauze prea mari pentru ca eu chiar gatesc la el diverse mancaruri.
De data aceasta am facut acest orez, de post.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr orez(Deroni)
  • 2 cepe rosii
  • 2 cepe galbene
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gogosar
  • 12 rosii cherry
  • 5 catei usturoi
  • 500 gr ciuperci Champignon
  • 150 ml ulei
  • sare
  • 2 foi dafin
  • 1 crenguta cimbru uscat
  • 1 varf lingurita piper macinat
  • patrunjel verde
  • apa in proportie de 3:1 fata de volumul orezului
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu ciuperci si rosii cherry, la multicooker:

Curatam si spalam legumele, apoi le tocam: ceapa si ardeiul julien, morcovul si radacina de patrunjel, rondele, la fel si usturoiul.

Inlaturam pelicula de deasupra la ciuperci, le clatim usor pentru a nu intra apa multa in ele si le feliem mai maricele.

Punem uleiul in vasul multicookerului si setam programul FRY pentru 20 minute.

Cand uleiul incepe sa sfaraie, adaugam legumele(mai putin ardeiul si ciupercile), presaram putina sare si le lasam sa se inabuse mestecand din cand in cand cu spatula.

Dupa 10 minute, adaugam ciupercile, ardeiul si foile de dafin si inchidem capacul.

Le lasam asa pana la finalizarea programului, apoi inlaturam foile de dafin si adaugam orezul, crenguta de cimbru si completam cu apa calda.

Inchidem capacul si setam programul RICE.

Cand timerul incepe sa cronometreze ultimele 6 minute, ridicam capacul, potrivim de sare si piper si adaugam rosiile cherry pe care le scufundam in interiorul orezului.

la final presaram patrunjel tocat.

TIPS-URI

1

este bine ca rosiile sa nu fie supuse tratamentului termic, timp indelungat, daor atat cat se se inmoaie putin si sa li se poata inlatura cu usurinta pielita in timpul servirii

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu ciuperci si rosii cherry, la multicooker" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Orez cu Hribi