Orez cu dovleac

de alba_zori in Mancaruri de legume, 14 Apr 2012 | 4505 vizualizari

 

Este una dintre mancarurile mele preferate pentru gustul ei dulceag si bun,am facut simplu doar cu dovleac,dar se mai poate adauga si creveti sau scoici proaspete,mie imi place oricum,dovleac sa fie,deci merita sa postez reteta,sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr dovleac,sau o felie mare.
  • 150 gr orez.
  • ulei de masline.
  • ceapa taiata fin.
  • un catel de usturoi,care va fi indepartat la urma.
  • sare dupa gust.
  • patrunjel taiat marunt.
  • 3 frunze de leustean taiate fin.
  • curry dupa gust.
  • putina nucsoara.
  • 3 linguri de vin alb.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu dovleac:

Incepem sa curatam dovleacul de coaja,si sa-l taiem cubulete,

punem intr-o cratita cu ulei de masline(5,6 linguri de ulei ajung),punem si ceapa taiata fin si catelul de usturoi la calit putin si invartim cu un facalet,

daca vrem putem pune si capacul la cratita ca astfel dovleacul sa lase apa si sa se faca mai bine,depinde de preferinta,daca vrem o crema de dovleac cu orez lasam cateva minute mai mult cu capacul inchis si amestecand din cand in cand,astfel devine un pireu,daca vrem sa fie in cubulete atunci adaugam dupa cateva minute de caleala si orezul amestecand bine,

adaugam si apa fiarta care am fiert-o intr-o alta cratita separat,putin cate putin cu polonicul pana orezul absoarbe apa,si tot asa amestecam cu facaletul pana se face orezul,adaugam si patrunjelul taiat fin 5 minute inainte de a stinge focul,sarea,curry,nucsoara,si vinul la urma.

Gustam daca mai trebuie un pic de sare,si putem servi in farfurii!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

adry88 1

14.04.2012, 21:15

dupa cum arata trebuie incercata aceasta reteta

Lau 1

14.04.2012, 22:23

bun

Mihaela11_jo 1

15.04.2012, 22:07

Delicioasa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi inveliti in mantie de bacon