Orez cu dovleac

de alba_zori in Mancaruri de legume, 20 Aug 2013 | 8624 vizualizari

 

Un risotto foarte bun!

 

INGREDIENTE

  • 700 gr dovleac placintar
  • 2 catei de usturoi
  • 150 ml vin alb moscat
  • 50 gr margarina sau ulei de masline
  • sare,curry dupa gust
  • 250 gr orez
  • 150 gr viofast natural din soia fara lactoza
  • patrunjel
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu dovleac:

Un risotto delicios si simplu de facut.

1.Am curatat dovleacul de coaja si l-am taiat cubulete mici,l-am pus intr-o cratita incapatoare de marmura,margarina sau ulei de masline,doi catei de usturoi pe care la sfarsit i-am indepartat.

2.Am calit totul cateva minute,apoi am adaugat si vinul alb,curry,sare si am lasat cam 30 minute sa se coaca bine totul adaugand cate putina apa fierbinte in caz ca se usuca un pic.Am pus si capacul si am asteptat.

3.Am adaugat si orezul si inca putina apa,am amestecat destul de des pana s-a copt orezul,am gustat de condimente si am adaugat si viofastul(e un fel de cascaval vegetarian),am amestecat pana s-a topit si am servit in farfurii cu patrunjel taiat fin deasupra.

Se mai poate presara si putin parmezan ras daca doriti un gust mai puternic,este foarte bun,dar eu ma multumesc cu branzica de soia viofast,delicioasa!

TIPS-URI

1

se mai pot adauga si creveti la acest orez cu dovleac,minunati sunt si cu combinatia asta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancarica de ceapa