Orez cu dovleac

de alba_zori in Mancaruri de legume, 20 Aug 2013 | 4442 vizualizari

 

Un risotto foarte bun!

 

INGREDIENTE

  • 700 gr dovleac placintar
  • 2 catei de usturoi
  • 150 ml vin alb moscat
  • 50 gr margarina sau ulei de masline
  • sare,curry dupa gust
  • 250 gr orez
  • 150 gr viofast natural din soia fara lactoza
  • patrunjel
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu dovleac:

Un risotto delicios si simplu de facut.


1.Am curatat dovleacul de coaja si l-am taiat cubulete mici,l-am pus intr-o cratita incapatoare de marmura,margarina sau ulei de masline,doi catei de usturoi pe care la sfarsit i-am indepartat.


2.Am calit totul cateva minute,apoi am adaugat si vinul alb,curry,sare si am lasat cam 30 minute sa se coaca bine totul adaugand cate putina apa fierbinte in caz ca se usuca un pic.Am pus si capacul si am asteptat.


3.Am adaugat si orezul si inca putina apa,am amestecat destul de des pana s-a copt orezul,am gustat de condimente si am adaugat si viofastul(e un fel de cascaval vegetarian),am amestecat pana s-a topit si am servit in farfurii cu patrunjel taiat fin deasupra.


Se mai poate presara si putin parmezan ras daca doriti un gust mai puternic,este foarte bun,dar eu ma multumesc cu branzica de soia viofast,delicioasa!

 

TIPS-URI

1

se mai pot adauga si creveti la acest orez cu dovleac,minunati sunt si cu combinatia asta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mamaieelena 1

20.08.2013, 23:58

FlaviaD 1

21.08.2013, 00:04

Hmmm imi face cu ochiul!

gaby_gabytza 1

31.03.2014, 09:32

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de burta

de Adi 4

ieri la 12:20

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

pe 22.06 la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

pe 22.06 la 18:35

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din dovlecei