Orez cu dovleac

de alba_zori in Mancaruri de legume, 20 Aug 2013 | 4027 vizualizari

 

Un risotto foarte bun!

 

INGREDIENTE

  • 700 gr dovleac placintar
  • 2 catei de usturoi
  • 150 ml vin alb moscat
  • 50 gr margarina sau ulei de masline
  • sare,curry dupa gust
  • 250 gr orez
  • 150 gr viofast natural din soia fara lactoza
  • patrunjel
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu dovleac:

Un risotto delicios si simplu de facut.


1.Am curatat dovleacul de coaja si l-am taiat cubulete mici,l-am pus intr-o cratita incapatoare de marmura,margarina sau ulei de masline,doi catei de usturoi pe care la sfarsit i-am indepartat.


2.Am calit totul cateva minute,apoi am adaugat si vinul alb,curry,sare si am lasat cam 30 minute sa se coaca bine totul adaugand cate putina apa fierbinte in caz ca se usuca un pic.Am pus si capacul si am asteptat.


3.Am adaugat si orezul si inca putina apa,am amestecat destul de des pana s-a copt orezul,am gustat de condimente si am adaugat si viofastul(e un fel de cascaval vegetarian),am amestecat pana s-a topit si am servit in farfurii cu patrunjel taiat fin deasupra.


Se mai poate presara si putin parmezan ras daca doriti un gust mai puternic,este foarte bun,dar eu ma multumesc cu branzica de soia viofast,delicioasa!

 

TIPS-URI

1

se mai pot adauga si creveti la acest orez cu dovleac,minunati sunt si cu combinatia asta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mamaieelena 1

20.08.2013, 23:58

FlaviaD 1

21.08.2013, 00:04

Hmmm imi face cu ochiul!

gaby_gabytza 1

31.03.2014, 09:32

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu ceapa si ciuperci