Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Retete inspirate de toamna
M-am inspirat de la Ela68 : https://www.bucataras.ro/retete/orez-aromat-cu-dovleac-75995.html
Este un orez parfumat...dulce...cremos...
Eu am umblat putin pe la ingrediente :)
Carnatii ii taiem bucati mici si ii prajim. Cand sunt gata, ii scoatem pe o farfurie si ii punem deoparte.
Taiem partea superioara de la dovleac pentru a obtine un capac.
Scobim cu ajutorul unei linguri interiorul dovleacului si pastram doar pulpa.
Punem o tigaie la foc potrivit. Punem 2-3 linguri cu ulei si cubul de ceapa. Amestecam 1-2 minute.
Adaugam apoi pulpa de dovleac taiata cuburi si dam la foc mic. Lasam pana ce dovleacul e moale (punem putina apa daca este nevoie).
Punem apoi orezul si lasam sa se rumeneasca 1 minut, dupa care turnam apa putin cate putin, amestecand mereu pana ce orezul este fiert.
Adaugam carnatii si amestecam.
Umplem dovleacul curatat cu orez si servim cald.
Pofta buna!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult