Ceapa tocata marunt, morcovul razalit si ardeiul taiat marunt se calesc in putin ulei. Se adauga orezul, 3 cani de apa si se lasa la fiert. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si nucsoara. Dupa ce s-a fiert orezul, se stinge focul si se lasa acoperit cu un capac.
Intre timp taiem dovlecelul spalat (cu tot cu coaja) in felii pe lungime, cu ajutorul curatatorului de legume. Prajim feliile de dovlecel intr-o tigaie grill, pe ambele parti.
Intr-un recipient patrat, acoperim toata suprafata cu felii de dovlecel. Adaugam orez si acoperim cu feliile de dovlecel, rezultand un patrat. Noi am servit cu caracatite afumate. Pofta buna !
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro