Orez cu lapte

de Ubulika in Dulciuri, 17 Feb 2012 | 3646 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 lapte
  • jumatate cana de orez
  • 5-6 linguri de zahar
  • 1 zahar vanilat
  • scortisoara
  • gem
  • 1 esenta de lamaie sau portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte:

Orezul se spala si se lasa in apa la inmuiat, cca 1 ora. Se poate sa punem si orezul direct, dar dureaza mai mult fierberea.

Laptele se pune pe foc impreuna cu zaharul. Cand incepe sa fiarba, se adauga orezul scurs  si se amesteca incontinuu. Este gata cand se ingroasa. Timpul de fierbere depinde,de calitatea orezului si de cat de gros doriti sa iasa.De aceea, inainte sa inchidem focul se gusta. Daca orezul nu s-a fiert, se mai poate adauga cate putin lapte.Dupa ce e fiert,adaugam esenta.

Se poate servi si cald si rece..alaturi de scortisoara si gem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert cu orez in lapte, fructe si caramel