Orez cu lapte

de Bucataras Medi in Dulciuri, 31 Mai 2010 | 8285 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • .300 g orez
  • .1,5 l lapte
  • .150 g zahar
  • .coaja rasa de lamaie
  • .scortisoara
  • dulceata de coacaze
  • .sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte:

Se alege orezul si se spala in cateva ape.

Laptele se pune la fiert iar cand incepe sa dea in clocot se adauga orezul si un strop de sare.Se amesteca continnu sa nu se prinda.Se fierbe la foc mic.Cand orezul s-a umflat si este moale(nu trebuie lasat sa se sfarame bobul) se adauga zaharul.Gustam si daca este bine fiert se da jos de pe foc.Se repartizeaza in boluri si poate fi servit atat cald cat si rece.

Eu de data aceasta l-am servit o parte cu scortisoara si coaja rasa de lamaie si o parte cu dulceata de coacaze.

Delicios si asa si asa.............

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Bucataras Medi 1

01.06.2010, 14:40

Eu fac destul de rar Nadina, nu ca nu mi-ar place dar cu dulciurile mai usor

Ina 1

01.06.2010, 23:45

pot sa iau eu dulceata de coacaze?

Bucataras Medi 1

02.06.2010, 08:21

chiar te rog,ina...............

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui