Orez cu lapte, merișoare și mandarine

de Panacris in Dulciuri, 21 Apr 2013 | 3065 vizualizari

 

Un dulce clasic, de care am fugit mereu!;) Pentru mine prea simplu, e prea complicat=)) Dar cred că de data asta mi-a reușit!;)

 

INGREDIENTE

  • orez cu bob rotund cca. 500 g,
  • apă cca. 300 ml,
  • lapte cca. 1000 ml,
  • zahăr vanilnat 2 plicuri,
  • zahăr tos 6 linguri,
  • merișoare,
  • dulceață de merișoare.
  • sirop de soc,
  • compot de mandarine,
  • praf de scorțișoară.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte, merișoare și mandarine:

Orezul se alege, se pune la fiert într-o oală cu fund dublu, sau ceaun cu apă și un praf de sare. După ce s-a evaporat apa, se adaugă laptele, zahărul vanilinat, zahărul tos și se lasă la fiert cca. 20 de minute la foc mic. După ce s-a terminat fierberea, se adaugă zeama de la compot și cca. 3-4 linguri de sirop de soc, amestecându-se ușor până ce se înglobează toate aromele. Se pune orezul în forme și se ornează, cu merișoare și mandarine, praf de scorțiloară, după gustul fiecăruia.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

se poate folosi orice fel de sirop, dulceață, compot aveți în”dotare”!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte, merișoare și mandarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Orez cu lapte