Orez cu legume

de rodicamaria in Mancaruri de post, 14 Dec 2013 | 3522 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri orez
  • 2 linguri linte rosie
  • 1/2 ceapa
  • 1 morcov
  • 250 ml suc de rosii
  • 200 ml apa
  • 1 lingura ardei kapia de la borcan
  • 1 varf lingurita busuioc uscat
  • 1/2 lingurita marar uscat
  • 2 linguri ulei
  • sare , piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu legume:

Orezul si lintea se spala si se fierb separat in apa cu sare . Apoi se strecoara.

Morcovul se curata si se spala apoi se da pe razatoarea mare.

Ceapa se curata si se spala apoi se toaca marunt.

Ceapa si morcovul se calesc usor in ulei apoi se adauga sucul de rosii si apa si se fiebe la foc mic cu capac .

Cand scade apa si morcovul este fiert se adauga orezul , lintea , mararul , busuiocul si se potriveste gustul de sare si piper .

Se mai dau cateva clocote ca sa se combine aromele.

TIPS-URI

1

Cantitati orientative . Se pot pune ciuperci in loc de linte .

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu legume" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pilaf de primavara