Orez cu limbi de bachalau

de cristeena20 in Peste, 15 Mar 2014 | 1219 vizualizari

 

Titlul suna ciudat , iar ingredientul si mai ciudat. Cand am auzit pentru prima data de limba de bachalau am fost sceptica, dar cand am facut acest fel de mancare, mi-am dat seama de ce multi zic cat de delicios este. Bachalau este pestele cod, care vine din Norvegia sau Islanda uscat si sarat. Este foarte celebru aici in Portugalia, desi foarte scump. Acest orez l-am facut cu limbi de la acest peste, surprinzator deosebit de delicioase. Daca aveti ocazia sa gasiti acest fel de peste (dar trebuie sa fie uscat si sarat initial) trebuie sa incercati!! Eu impartasesc cu voi ce invat aici...

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg de limbi de bachalau (cod)
  • 4 pumni de orez
  • 1 ceapa medie
  • 1 rosie coapta
  • 1 lingura pasta de rosii
  • sare, piper, sos picant
  • apa fierbinte
  • coriandru proaspat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu limbi de bachalau:

- Limbile de bachalau se tin in apa cu o seara inainte de a le gati. Apoi le spalam si le punem in apa rece la fiert cu cateva boabe de piper si crengute de coriandru proaspat. Se fierb cca 7 minute si se scot din apa (pastram apa ). Limbile vor deveni putin gelatinoase, dar au multa carne. Le taiem cuburi si le pastram.


- Ceapa tocata marunt se caleste in ulei de masline, pana se inmoaie bine, adaugam rosia taiata cubulete si mai lasam cca 2 minute la calit. Adaugam pasta de rosii (eu am avut pasta de rosii cu ceapa si busuioc de la Lidl, v-o recomand. este ff buna). Adaugam orezul, calim cca 1 minut si adaugam apa unde a fiert bachalaua (apa trebuie sa fie fierbinte). Cand da in clocot dam focul la minim si acoperim cu capac.


- Cand e aproape gata orezul adaugam pestele, amestecam si lasam sa mai fiarba. Adaugam la nevoie apa. Orezul trebuie sa devina cremos. La final cand stingem focul adaugam piper proaspat macinat si coriandru verde tocat fin. Daca va place picant nu uitati sa adaugati si sos picant.


- Se serveste cu vin alb sau rosu si salata

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu limbi de bachalau" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Bya Ralu 1

15.03.2014, 16:21

vreau si eu

MotanLaOale 1

16.03.2014, 09:46

Lavinia 1

16.03.2014, 12:14

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Peste cod pane cu orez