Orez cu pasta de ardei

de - Andreea - in Aperitive / Garnituri, 29 Ian 2014 | 3202 vizualizari

 

Aseara in graba nestiind ce sa fac m-am gandit la un orez.Da zic simplu nu merge...cu legume strimba astia mici din nas...asa ca am ales calea de mijloc.Am pregatit legumele ,apoi le-am facut pasta .Asa i-am pacalit si au mancat tot din farfurie ;)

 

INGREDIENTE

  • 1 cana orez
  • 1 ardei gras rosu
  • 1\2 ceapa
  • 3 linguri bulion
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 100 gr pancetta
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu pasta de ardei:

Spalam ardeiul, il curatam de seminte si il taiem julienne.

Ceapa o curatam de coaja,o spalam si o tocam cat mai marunt.

Punem ulei in tigaie si calim ardeiul impreuna cu ceapa .Adaugam sare,piper dupa gust si lasam sa se caleasca.

Cand s-au calit le punem cu tot cu ulei in paharul de la blender si facem o pasta.Adaugam bulionul,amestecam si potrivim de sare daca mai este cazul.

Separat punem orezul in tigaie cu putin ulei.Il lasam 1-2 minute amestecand continuu si apoi adaugam apa.Trei cani de apa la una de orez.

Cand orezul este aproape fiert adaugam pasta de ardei si amestecam bine.

Servim cald cu pancetta prajita .

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu pasta de ardei" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Orez grecesc