Orez cu porumb, legume chinezesti si chiftelute cu susan

de Oana in Mancaruri de post, 6 Dec 2013 | 4752 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o ceasca cu orez sau o punguta de 200 g orez uncle ben's
  • 200 gr boabe de porumb congelat
  • un morcov
  • 2 felii de telina
  • jumatate de ardei gras rosu
  • jumatate de dovlecel
  • o ceapa
  • o lingurita ghimbir ras
  • o lingura sos de soia
  • 2 linguri sos dulce-picant
  • 100 ml suc de rosii
  • 2 linguri ulei de susan aromat cu usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu porumb, legume chinezesti si chiftelute cu susan:

Orezul se spala si se fierbe pana se umfla, se scurge de apa si se pastreaza cald. Boabele de porumb congelate se pun in apa fiarta si apoi se fierb 15 minute, se scurg de apa si se amesteca cu orezul. Se condimenteaza dupa gust cu sare, eventual o lingurita de unt.


Pentru legumele chinezesti, se curata si se spala legumele, apoi se taie bastonase subtiri. Se incinge uleiul in wok sau intr-o tigaie mai adanca. Uleiul aromatizat se gaseste la raftul cu produse chinezesti din supermarketuri. Se pune ceapa si ghimbirul ras, se lasa putin la inmuiat. Se adauga apoi morcovul si ardeiul gras, iar dupa 5 minute si dovlecelul. Se pune sosul de soia si eventual 2-3 linguri de apa fiarta, sa se imnoaie putin legumele si se lasa cateva minute pe foc, amestecand din cand in cand. La final se adauga sosul de rosii si sosul picant si se mai lasa 2 minute sa fiarba. Legumele trebuie sa fie "al dente". Daca mai este cazul se pune sare si se spresara cu seminte de susan.


Se aseaza orezul pe farfurie, iar deasupra legume chinezesti si se serveste cu chiftelute de pui cu susan.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu porumb, legume chinezesti si chiftelute cu susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Rocsi 1

07.12.2013, 10:30

Ce bine arata.

deyutzky 1

10.12.2013, 01:30

babi5 1

07.10.2014, 07:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu orez de post