Orez cu pui si carnati

de radu_popovici in Pui, 30 Ian 2012 | 2544 vizualizari

 

Iata un fel de hibrid de pilaf cu paella, in care orezul pune in valoare combinatia dintre pieptul de pui si carnatii afumati si usor picanti. Aromele si gustul sunt robuste, dar combinatia este inspirata si bine echilibrata.

 

INGREDIENTE

  • 1-2 tulpini de telina, tocate marunt
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 3 catei de usturoi, rasi
  • 200 g rosii tocate, din cutie
  • 200 ml fond de pui
  • 250 g piept de pui dezosat, fara piele, taiat cubulete
  • 150 g carnati proaspeti, feliati
  • 1/4 lingurita cu firisoare de sofran
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • 1/2 lingura de boia dulce
  • 1/4 lingurita de boia iute
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita de piper negru, proaspat macinat
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1/2 cana cu orez Bob cu Bob Colosal Riso Scotti
  • 75 g mazare congelata
  • 60 ml vin alb
  • 1/2 legatura de patrunjel, tocat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu pui si carnati:

Se incinge o cratita cu fund gros la foc iute. Se adauga uleiul. Cand incepe sa fumege, se adauga carnatii si se prajesc 3-4 minute, pana se rumenesc, fara sa se amestece. Se amesteca abia acum si se adauga cubuletele de pui. Se prajesc 3 minute, apoi se amesteca si se continua gatitul pana ce puiul este aproape facut. Se scot carnatii si cubuletele de pui cu o spumiera si se transfera pe o farfurie.


Se adauga in cratita ceapa si telina si se gatesc la foc mic pana ce ceapa se face translucida. Se adauga usturoiul si se continua 30 de secunde. Se adauga orezul, se mareste flacara si se soteaza 1 minut.


Se adauga sofran, cimbru, boia dulce si iute. Se deglazeaza cu vin, racaind fundul vasului, pentru a incorpora bucatelele caramelizate lasate de carnati si pui. Cand lichidul s-a evaporat, se adauga rosiile, cu suc cu tot, si fondul. Se sareaza si se pipereaza si se amesteca bine. Se face focul mic, se acopera si se lasa mixtura sa mijoteze 15 minute, acoperita.


Dupa 15 minute, se adauga mazarea, carnatii si puiul. Nu se amesteca. Se acopera din nou si se gateste 10 minute. Se stinge flacara, se adauga patrunjel si se amesteca cu grija. Se acopera si se lasa sa stea alte 10 minute


Se serveste ornat cu frunze proaspete de patrunjel.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu pui si carnati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

diaconta 1

31.01.2012, 09:36

radu_popovici

31.01.2012, 09:31
Stimate doamne si MotanLaOale,

Vladimir,parc-ai fi un rege intre atatea femei

lia maria 1

31.01.2012, 12:03

imi plac ingredientele iar rezultatul este grozav

ion_md 1

25.02.2012, 15:25

wow foarte super mai ales cu video este foarte clar shi inteles multumesc mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Orez cu pui Yu Xiang