Orez cu urzici la cuptor

de katty in Mancaruri de post, 26 Feb 2021 | 3810 vizualizari

 

Daca la noi piata este plina de urzici am zis sa profit cat sunt inca tinere si bune de gatit si le-am pus intr-o mancare cu orez. Am adaugat si pasta de ardei siu rosii pentru a schimba culoarea orezului, care din cauza urzicilor ar fi capatat o culoare urata.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr urzici
  • 1 cescuta orez
  • 1 ceapa
  • 1-2 linguri ulei
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 1 lingura pasta de rosii
  • marar verde
  • hrean pentru servit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu urzici la cuptor:

Alegem bine urzicile si le spalam in mai multe ape.

Punem la fiert o oala cu 1/2 de l de apa, si cand aceasta clocoteste adaugam urzicile si le fierbem 5 minute. Scurgem urzicile intr-o sita, pastrand zeama.

Punem urzicile pe un tocator si le tocam marunt. Tocam ceapa fin.

Intr-o craticioara care poate merge la cuptor punem uleiul. Adaugam ceapa si putina sare si acoperim cu un capac. Lasam la foc mic pana se inmoaie bine, amestecand ocazional. Cand ceapa e moale, adaugam orezul spalat si scurs si amestecam usor. Adaugam urzicile si stingem cu 2 1/2 cesti din apa in care au fiert urzicile. Adaugam pasta de ardei, pasta de rosii, sare si piper dupa gust si dam vasul la cuptor pana se absoarbe toata zeama. Scoatem vasul de la cuptor si adaugam marar.

Servim orezul rece cu hrean ras.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu urzici la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu soia prajita