Orez cu varza a la Popesti

de violeta30 in Mancaruri de legume, 28 Dec 2014 | 873 vizualizari

 

Un fel de mancare originar bulgaresc. Bunica mea il pregatea dupa reteta mamei ei, la fel si parintii mei, dar si eu. Se prepara cu coaste de porc, dar mie imi place mai mult simplu, fara carne. E delicios !

 

INGREDIENTE

  • o varza murata potrivita tocata cat mai marunt
  • 2 cani de orez
  • apa sau supa de carne
  • bulion sau rosii in bulion
  • o cescuta de ulei sau 3 linguri de untura
  • sare/delikat
  • condimente (piper, cimbru)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu varza a la Popesti:

Se toaca varza marunt. Se spala orezul. Se alege o cratita sau o tava mai adanca si se incepe montarea :) un strat de varza peste care se toarna bulion sau rosii in bulion, se stropeste cu putin ulei, se pune o mana de orez, delikat, si se repeta in acelasi fel pana se umple cratita. Ultimul strat trebuie sa fie de varza si rosii sau bulion.


La sfarsit se pune apa (in functie de cat e de mare cratita se pune apa/supa de carne cat sa acopere compozitia). Se presara condimentele deasupra si se introduce in cuptorul incins. Daca doriti sa se faca mai repede, inainte de a pune tava/cratita la cuptor, se poate pune pe ochiul de aragaz pana da in fiert.


Se amesteca dupa 20 de minute pentru a se amesteca bine condimentele si aromele. Daca doriti sa puneti coaste de porc le puteti da inainte putin in fiert, si le puneti deasupra.


Se lasa pana scade bine toata zeama, dar nu foarte mult, trebuie sa fie nici uscata, dar nici prea zemoasa, bine legata, putin cremoasa.


S-aveti pofta !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu varza a la Popesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

MotanLaOale 1

29.12.2014, 20:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Orez cu varza calita si friptura de pui