Orez prajit

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 5 Mar 2013 | 7147 vizualizari

 

Urmarind postul TV PAPRIKA am gasit aceasta reteta. Reteta completa avea si un somon pe-acolo pe langa acest orez, insa eu nu am avut somon, dar am avut caras :)
Am notat ca un elev silitor tot ceea ce spunea bucatarul si ... iata ce-a iesit.

 

INGREDIENTE

  • - 150 gr orez basmati salbatic
  • - 1 ou (pentru omleta)
  • - ulei de masline
  • - ulei de susan (eu nu am avut)
  • - 1 ceapa potrivita
  • - 1 tulpina telina verde
  • - 1 morcov potrivit
  • - sos de soia
  • - sare dupa gust
  • - cateva fire de patrunjel pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez prajit:

Punem orezul la fiert in apa, astfel incat sa avem 1 masura de orez si 3 masuri de apa.  

Din ou facem o omleta insa nu foarte prajita, sa nu aiba parti inchise la culoare.   O taiem bucatele mici.

Tocam bucatele mici ceapa si morcovul si le calim in uleiul de masline.  

Cand sunt aproape calite, adaugam peste ele omleta maruntita, orezul fiert si scurs bine de apa, sosul de soia, amestecam rapid si oprim focul.  

Montam pe farfurie cu ajutorul unui inel, punem deasupra putina verdeata.  

Bucatile de peste se pun alaturi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez prajit" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

06.03.2013, 08:35

Patricia Iordache

Patricia Iordache 1

06.03.2013, 09:49

simona72

simona72 1

06.03.2013, 17:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!