Orzo la cuptor cu mozzarella si vinete

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 8 Mai 2019 | 267 vizualizari

 

"Retete pentru mese in familie"
 

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata mai mare
  • 100 ml ulei de flaorea soarelui
  • 4 tije telina
  • 4 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 250 grame orzo (sau alte paste mici)
  • 1 lingurita pasta de tomate
  • 1 cub concentrat de legume
  • 5 crengute cimbru proaspat
  • 1 lamaie
  • 120 grame mozzarella
  • 40 grame Parmezan
  • sare/piper
  • 3 rosii
  • 1 lingurita oregano uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orzo la cuptor cu mozzarella si vinete:

Vanata, morcovii si telina si mozzarella se taie in cuburi. Ceapa se toaca marunt, iar usturoiul se piseaza.


Cubul concentrat se dizolva in 400 ml apa fierbinte.


Rosiile se feliaza.


Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.


Se incalzeste uleiul intr-o tigaie la foc mediu spre mare si se prajeste vanata in ture pana devine aurie, aproximativ 8 minute. Se transfera pe prosoape de hartie.


In uleiul ramas, se prajesc morcovii si telina, in ture, pana devin aurii. Se adauga peste vinete.


In acceasi tigaie, se adauga ceapa si usturoiul si se calesc cateva minute, pana se inmoaie. Se adauga orzo si pasta de tomate, se lasa 2 minute, apoi se adauga supa, cimbrul, coaja de lamaie, legumele prajite, mozzarella, Parmezanul, sare si piper si se amesteca bine. Se transfera intr-o tava potrivita pentru cuptor, se aseaza feliile de rosii deasupra si se presara cu sare, piper si oregano uscat.


Se gateste 40 de minute in cuptor, apoi se lasa 5 minute la odihnit inainte de a fi servit.

 

TIPS-URI

1

O reteta Yotam Ottolenghi

Daca ti-a placut reteta noastra "Orzo la cuptor cu mozzarella si vinete" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

RODIMUR 1

09.05.2019, 23:04

Îmi place combinația aceasta de ingrediente...!

dantes 1

10.05.2019, 08:10

mirela0911 1

10.05.2019, 09:24

Bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

7845 puncte

Constelatialeu

5535 puncte

RODIMUR

3785 puncte

lucy2002

3519 puncte

Rocsi

3467 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti