Foietaj cu broccoli si conopida

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 5 Iun 2017 | 5239 vizualizari

 

O rețetă delicioasă și ușor de preparat, mai ales pentru cei care știu cât de recomandate sunt conopida și broccoli, dar nu le place gustul lor. Ingredientele folosite și modul de preparare dau acestor legume o savoare specială.
Eu am numit această creație personală, BROCCONO, din contopirea silabelor inițiale ale cuvintelor ce denumesc legumele de bază ale tartei.

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie de foietaj Morărița
  • 500 grame broccoli
  • 500 grame conopidă
  • 4 ouă
  • 100-150 grame telemea de vaci
  • 50 grame cașcaval
  • codițele de la 4-5 cepe verzi
  • sare
  • 1 ou pentru uns
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu broccoli si conopida:

Se lasă foietajul la decongelat.

Se curăță conopida și broccoli, se desfac în buchețele și se fierb, separat, în apă cu sare, aproximativ 15 minute. Când sunt gata fierte, se scurg de apă și se lasă să se racorească.

Codițele de ceapă verde se spală, se zvântă și se taie inelușe.

Cele 4 ouă se bat cu puțină sare. Se răzuie telemeaua și se pune în ouă.

Când foietajul este decongelat, se taie și se tapetează cu el fundul și pereții a două vase rotunde de Jena (cu diametrul de 18 cm) după care se înțeapă ușor cu o furculiță și se dau la cuptor pentru 3-4 minute.

Se scot vasele de Jena din cuptor și se pun în ele codițele de ceapă verde, amestecul de ouă și telemea, după care se aranjează frumos buchețelele de broccoli și de conopidă. La sfârșit, se pune cașcavalul răzuit și se dau vasele la cuptor, la foc potrivit.

Când tartele sunt aproape rumenite, se scot din cuptor, se ung cu un ou bătut spumă și se mai dau puțin la cuptor, până se rumenesc. Se scot vasele din cuptor, se lasă puțin să se răcorească, după care se desprinde ușor tarta cu un cuțit, de jur împrejurul vasului Jena. Se taie sub forma unor felii de tort.

Se servesc calde.

TIPS-URI

1

Puteți folosi și vase de Jena dreptunghiulare. Eu am preferat aceste vase rotunde, pentru că sunt mai puțin adânci și deci, mai ușor de manevrat.

2

Verificați dacă legumele sunt fierte, înainte de a le lua de pe foc.

3

Tapetați și pereții laterali ai vasului cu foietaj, dacă nu, feliile de tartă s-ar putea desface, la tăiere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu broccoli si conopida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

oanapl 1

06.06.2017, 16:35

Ce bunatate! Si noua ne place combinatia asta! 😉

RODIMUR 1

06.06.2017, 17:45

Mă bucur că-ți place și ție, Oana! ...Mulțumesc pentru apreciere!

Rahela Velicu 1

13.06.2017, 14:57

Ce bunatate avem aici!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Conopida la cuptor