Ostropel cu pulpe de pui

de Andra_Constantinescu in Pui, 27 Iun 2015 | 4739 vizualizari

 

Rezista cineva la ostropel? Eu cred ca nu pentru ca romanul nu poate trai fara usturoi.

 

INGREDIENTE

  • 8 pulpe proaspete de pui;
  • sare;
  • o lingurita de boia de ardei dulce;
  • circa 600 ml apa;
  • 400 g de rosii fara piele, taiate, din conserva;
  • o capatana de usturoi.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel cu pulpe de pui:

Se curata si se spala pulpele. Se dau cu sare si cu boia de ardei dulce. Se pun intr-o tigaie cu 200 ml apa la fiert si se acopera cu un capac. Daca apa scade si pulpele nu sunt fierte, se mai completeaza cu apa. 

Cand pulpele sunt gata si apa s-a evaporat in mare parte, se adauga rosiile, se clateste conserva cu apa si continutul se adauga in tigaie. Se mai lasa la fiert pana cand scade sosul. Se ia tigaia de pe foc.

Se curata usturoiul, se spala, se zdrobeste si se adauga peste ostropel, atunci cand se racoreste.

Se poate servi cu mamaliguta calda.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Sosul se poate lasa si mai lichid decat l-am lasat eu.

2

Se pot adauga si ierburi aromatice ca oregano, maghiran sau busuioc.

3

Usturoiul se adauga atunci cand ostropelul se racoreste ca sa nu prinda miros de oparit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel cu pulpe de pui" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
"Kabsa" cu pui