Ostropel de iepure

de sisterskitchen in Mancaruri cu carne, 25 Feb 2012 | 13758 vizualizari

 

Daca s-ar putea ca in fiecare saptamana sa pregatim un fel de mancare, dar sa aiba la baza delicioasa carne de iepure nu ne-am supara deloc pentru ca ne place extrem de mult. Cine nu a gustat niciodata poate nu intelege cat e de gustoasa si usoara. Daca o pregatesti ''conform instructiiunilor'' nu are cum sa dea gres si cum sa nu te faca sa mai ceri si a doua, si a treia oara:)).

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 1 iepure (1,5 - 2 kg)
  • 1 carnat condimentat si afumat (sau 150 gr de bacon afumat)
  • 1 pahar de vin alb sec si 1 pahar de apa (sau supa)
  • 4 catei de usturoi
  • o mana de masline negre
  • 1 ceapa
  • 1 foaie dafin
  • 1 ceasca de passata  
  • ulei de masline  
  • boia dulce,
  • sare ,
  • piper,
  • rozmarin verde (se poate inlocui cu patrunjel sau cimbru verde)
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de iepure:

Iepurele se spala, se indeparteaza organele si se transeaza.

Bucatile de carne se sterg bine de apa, se condimenteaza cu sare, piper si boia. Intr-o cratita sau o tigaie mai adanca se incalzesc 4 linguri de ulei de masline, se adauga ceapa tocata si se caleste 2 minute. Se adauga carnatul maruntit (sau baconul) si 2 catei de usturoi pisati. Dupa alte 2 minute, se adauga dafinul si bucatile de iepure si se rumenesc pe toate partile.

Se adauga vinul si se lasa sa se evapore. Apoi se toarna apa (sau supa) si se plaseaza un capac deasupra. Se lasa la foc mic cam 1 ora, pana se fragezeste carnea. Apoi se adauga passata, se potriveste de sare si piper. Se toaca marunt 2 catei de usturoi si se freaca cu sare si o lingura de ulei de masline si se adauga impreuna cu maslinele la ostropel. La sfarsit se presara verdeata tocata. Se serveste cu cartofi de orice fel. Pentru acompaniament se recomanda un vin rosu maturat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de iepure" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

sisterskitchen 1

26.02.2012, 11:14

Multumim!

Aurelia 07_07 1

26.02.2012, 21:12

Ostropel de iepure de la tine si eu dau mamaliga si o bere

sisterskitchen 1

08.03.2012, 08:28

suna bine! multumim

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Iepure cacciatore