Ostropel de pui

de Oana in Pui, 25 Sep 2009 | 14717 vizualizari

 

Copanele cu sos delicios, arome imbietoare de cimbru si usturoi, mmmmmmm! Copiilor le-am pus si putin piure langa, noi am mancat cu paine aburinda de casa!

 

INGREDIENTE

  • o casoleta cu ciocanele de pui
  • un ardei gras rosu, mare si carnos
  • 2 rosii mari de gradina
  • o ceapa mare
  • cativa catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • foi de dafin
  • marar si patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui:

Carnea de pui se spala si se aseaza intr-un vas de iena. Legumele se spala, ceapa si usturoiul se curata si apoi se robotesc bine :) Rosiile se curata de piele si se fac si ele cu blenderul. Ardeiul gras se marunteste si el la fel. Se adauga toate legumele, aproape pasta, desupra copanelelor, se pune o cana cu apa, se condimenteaza si se baga vasul acoperit la cuptor. La final se adauga verdeata tocata marunt.

 

TIPS-URI

1

Ostropelul se poate prepara si pe foc, nu la cuptor, innabusind legumele maruntite bine cu carnea, apoi se fierbe cu capac pana este gata.

2

Se serveste la fel de bine si cu mamaliguta fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Oana 1

30.09.2009, 15:24

Ma bucur mult, Rivka!

rivka 1

01.10.2009, 12:48

Pai da azi mi-a trimis un mail ca cica mai este ostropel?
acum ar tot manca , ii place mult, ma bucur ca in ultima vreme nu mai stiam ce sa gatesc ca porc nu, pui nu ca fusesm eu plecata 1 luna si ii lasesm pui facut la cuptor in congelator si asa se saturase ca nu mai vroia sa auda de pui...acum asta ii place , il fac de acum des...

Oana 1

01.10.2009, 16:09

Ce dragut, Rivka! pai fa-i omului sa pape De data asta baga o mamaliguta in loc de paine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V