Ostropel de pui

de CarmenBlue in Pui, 17 Iun 2015 | 4334 vizualizari

 

Inspiratia mea a fost Motan la Oale, http://www.bucataras.ro/retete/ostropel-de-pui-32462.html
O mancare delicioasa - multumesc frumos!

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe de pui
  • 2 cepe uscate
  • 1 ardei gras rosu
  • cozi de ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 morcov
  • 1 felie telina
  • patrunjel
  • 2 foi de dafin
  • cimbru
  • 150 ml vin alb
  • 200 g pasta de rosii
  • sare, piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui:

Pulpele se curata, apoi se spala bine si se usuca. Le-am taiat in doua pentru ca erau destul de mari. Se condimenteaza. Se pune ulei intr-o cratita si se incinge. Se adauga pulpele si se prajesc bine pe ambele parti.

Cand sunt prajite, se adauga vinul si se lasa la innabusit sub un capac, aproximativ 10 minute.

Intre timp se spala si taie marunt ceapa, usturoiul, morcovul, telina si ardeiul.

Dupa 10 minute se scot pulpele din cratita si se tin la cald. In cratita se adauga ceapa, morcovul, ardeiul si telina si se calesc. Se amesteca bine sa se inmoaie. Apoi se adauga pasta de tomate, cimbrul, piper, sare si foile de dafin.

Se lasa sa dea un clocot si apoi se pun si pulpele, se adauga apa calda cat sa le acopere si se fierbe 15-20 minute. Se scot foile de dafin.

Apoi se adauga usturoiul tocat sa dea un clocot. Se gusta de sare si se mai adauga daca e cazul. Apoi am pus cratita la cuptor pentru 10 minute.

Am servit-o cu garnitura de orez. Se poate orna cu patrunjel verde tocat.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Se poate servi cu piure de cartori, cartofi natur sau mamliguta.

2

E bine ca apa care se adauga sa fie calda, ca sa nu se opreasca mancarea din fiert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui cu ceapa, usturoi si mamaliga