Ostropel de pui

de CarmenBlue in Pui, 17 Iun 2015 | 1494 vizualizari

 

Inspiratia mea a fost Motan la Oale, http://www.bucataras.ro/retete/ostropel-de-pui-32462.html
O mancare delicioasa - multumesc frumos!

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe de pui
  • 2 cepe uscate
  • 1 ardei gras rosu
  • cozi de ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 morcov
  • 1 felie telina
  • patrunjel
  • 2 foi de dafin
  • cimbru
  • 150 ml vin alb
  • 200 g pasta de rosii
  • sare, piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui:

Pulpele se curata, apoi se spala bine si se usuca. Le-am taiat in doua pentru ca erau destul de mari. Se condimenteaza. Se pune ulei intr-o cratita si se incinge. Se adauga pulpele si se prajesc bine pe ambele parti.


Cand sunt prajite, se adauga vinul si se lasa la innabusit sub un capac, aproximativ 10 minute.


Intre timp se spala si taie marunt ceapa, usturoiul, morcovul, telina si ardeiul.


Dupa 10 minute se scot pulpele din cratita si se tin la cald. In cratita se adauga ceapa, morcovul, ardeiul si telina si se calesc. Se amesteca bine sa se inmoaie. Apoi se adauga pasta de tomate, cimbrul, piper, sare si foile de dafin.


Se lasa sa dea un clocot si apoi se pun si pulpele, se adauga apa calda cat sa le acopere si se fierbe 15-20 minute. Se scot foile de dafin.


Apoi se adauga usturoiul tocat sa dea un clocot. Se gusta de sare si se mai adauga daca e cazul. Apoi am pus cratita la cuptor pentru 10 minute.


Am servit-o cu garnitura de orez. Se poate orna cu patrunjel verde tocat.


Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate servi cu piure de cartori, cartofi natur sau mamliguta.

2

E bine ca apa care se adauga sa fie calda, ca sa nu se opreasca mancarea din fiert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Andreea Caroline 1

17.06.2015, 21:36

...

Rocsi 1

17.06.2015, 21:47

Un preparat delicios ne-ai adus!

CarmenBlue 1

18.06.2015, 12:28

Va multumesc, va pup si va imbratisez.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Cartofi natur cu maioneza si aripioare crocante