Ostropel de pui cu mamaliguta calda

de Dana Cristea - pusikmea in Pui, 15 Ian 2012 | 10167 vizualizari

 

Imi era tare pofta sa mananc un ostropel cu o mamaliguta calda, de mult timp zic ca fac si cand intru in bucatarie, iese cu totul si cu totul altceva, ieri a iesit un ostropel de ne-am lins pe degete, va poftesc si pe voi sa incercati, nu o sa va para rau :)

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe
  • 1 capatana usturoi
  • 5 linguri tocana de legume
  • cateva linguri ulei de masline sau floarea soarelui
  • 1 lingura faina
  • 100 ml vin
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • patrunjel verde

pentru mamaliga:

  • malai
  • apa
  • sare
  • unt
  • cascaval


Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui cu mamaliguta calda:

 

Spalam pulpele, le taiem in 2, le crestam din loc in loc si le condimentam cu sare, piper si boia dulce, dupa care le punem la prajit in cateva linguri de ulei de masline sau de floarea soarelui.

Cand s-au rumenit frumos pe ambele parti punem vinul si le lasam sa fiarba in vin, pana ce acesta se evapora, apoi le scoatem pe un platou.

In uleiul in care s-au prajit punem usturoiul pisat si tocana de legume si lasam sa se caleasca usor, adaugam apoi o cana de apa, lasam sa dea in cateva clocote, dupa care adaugam faina dizolvata in apa.

Cand incepe sa scada sosul adaugam sare si piper dupa gust si punem si pulpele in sos.

Mai fierbem 5 minute si luam de pe foc.

Asezonam cu patrunjel verde tocat fin.

 

Pregatim mamaliga:

 

 

Punem apa cu sare la fiert, cand incepe sa fiarba adaugam malaiul in ploaie, amestecand continuu cu un facalete, pentru a nu se face cocoloase. Lasam sa fiarba 5-10 minute la foc mic.

Cand este fiarta, adaugam un cub de unt si cascaval ras.

Rasturnam mamaliga pe un platou.

 

Servim ostropelul alaturi de mamaliguta calda si o salata.

 

Pofta buna!!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui cu mamaliguta calda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Marilisa 1

17.01.2012, 15:23

da, chiar arata foarte bine, o ideea excelenta. Cred ca merge si cu vin rosu, nu ?

Dana Cristea - pusikmea 1

17.01.2012, 16:17

vin rosu am folosit eu, dar puteti baga de care vreti

Dana Cristea - pusikmea 1

17.01.2012, 16:22

@Kitoka uleiul de masline se foloseste si la prajit din cate stiu eu, cel extravirgin nu se foloseste, dar exista mai multe tipuri de ulei de masline... uite aici un articol http://www.biomania.ro/blog/2009/03/23/de-ce-sa-folosesti-ulei-de-masline-pentru-prajit-si-nu-numai/

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ostropel de pui cu ciuperci