Pui Generalul Tso

de Satisfyyourcravings in Pui, 4 Apr 2014 | 1015 vizualizari

 

Incredibil de bun! Atat pot spune!

 

INGREDIENTE

  • Pentru pui:
  • 600 grame piept de pui, fără piele și os, tăiat în bucăți potivite
  • 1 1/2 căni panko (pesmet japonez)
  • 2 linguri de făină
  • 175 ml lapte
  • sare/piper
  • Pentru sos:
  • 2 linguri gem de zmeură, caise sau piersici
  • 1 2/3 cană de apă
  • 3 linguri sos hoisin
  • 1 lingură pastă de roșii sau ketchup
  • 1 lingură oțet balsamic
  • 2 linguri de făină
  • 2 lingurițe ulei de susan
  • 3 căței de usturoi
  • 1 lingură ghimbir proaspăt, ras
  • 1 linguriță fulgi de piri-piri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Generalul Tso:

Bucățile de pui se așează într-un vas și se toarnă laptele peste.


Separat se amestecă panko cu faina, sare și piper.


Se scot bucățile de pui din lapte și se tăvălesc prin amestecul de panko și făină până sunt acoperite complet. Se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu ulei de măsline. Se ung pe deasupra cu puțin ulei de măsline.


Se coc la 200 de grade Celsius, 12 minute.


Într-un bol, se amestecă apa cu făina, gemul de zmeură, sosul hoisin, oțetul balsamic și pasta de roșii/ketchup.


Într-un wok, se încălzește uleiul de susan, se adaugă usturoiul, ghimbirul și fulgii de piri-piri. Se gătesc câteva secunde, până uleiul e infuzat cu aceste arome. Se adaugă amestecul obținut anterior și se amestecă cu un tel până se îngroasă.


Se așează bucățile de pui în sos, acoperindu-le cu acesta. Se ia de pe foc și se acoperă cu un capac. Se lasă 5 minute.


Se servește cu orez fiert și ceapă verde.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Generalul Tso" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (20)

madi_marin 1

04.04.2014, 19:55

ce farfurie frumoasa! vreau si eu una!

laura_n 1

05.04.2014, 17:12

arata apetisant! si interesant sosul!

Satisfyyourcravings 1

06.04.2014, 09:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Porc Sichuan