Pui Generalul Tso

de Satisfyyourcravings in Pui, 4 Apr 2014 | 1771 vizualizari

 

Incredibil de bun! Atat pot spune!

 

INGREDIENTE

  • Pentru pui:
  • 600 grame piept de pui, fără piele și os, tăiat în bucăți potivite
  • 1 1/2 căni panko (pesmet japonez)
  • 2 linguri de făină
  • 175 ml lapte
  • sare/piper
  • Pentru sos:
  • 2 linguri gem de zmeură, caise sau piersici
  • 1 2/3 cană de apă
  • 3 linguri sos hoisin
  • 1 lingură pastă de roșii sau ketchup
  • 1 lingură oțet balsamic
  • 2 linguri de făină
  • 2 lingurițe ulei de susan
  • 3 căței de usturoi
  • 1 lingură ghimbir proaspăt, ras
  • 1 linguriță fulgi de piri-piri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Generalul Tso:

Bucățile de pui se așează într-un vas și se toarnă laptele peste.


Separat se amestecă panko cu faina, sare și piper.


Se scot bucățile de pui din lapte și se tăvălesc prin amestecul de panko și făină până sunt acoperite complet. Se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu ulei de măsline. Se ung pe deasupra cu puțin ulei de măsline.


Se coc la 200 de grade Celsius, 12 minute.


Într-un bol, se amestecă apa cu făina, gemul de zmeură, sosul hoisin, oțetul balsamic și pasta de roșii/ketchup.


Într-un wok, se încălzește uleiul de susan, se adaugă usturoiul, ghimbirul și fulgii de piri-piri. Se gătesc câteva secunde, până uleiul e infuzat cu aceste arome. Se adaugă amestecul obținut anterior și se amestecă cu un tel până se îngroasă.


Se așează bucățile de pui în sos, acoperindu-le cu acesta. Se ia de pe foc și se acoperă cu un capac. Se lasă 5 minute.


Se servește cu orez fiert și ceapă verde.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Generalul Tso" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

madi_marin 1

04.04.2014, 19:55

ce farfurie frumoasa! vreau si eu una!

laura_n 1

05.04.2014, 17:12

arata apetisant! si interesant sosul!

Satisfyyourcravings 1

06.04.2014, 09:06

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pui cu portocale