Japchae - korean noodles din cartofi dulci

de Mitinita in Pui, 11 Mar 2012 | 11162 vizualizari

 

Continuam seria cu retete coreene, iar de data aceasta vreau sa va introduc un produs inedit si anume taiteii din cartof dulce , perfecti pentru cei ce au intoleranta la gluten si alergii la cereale. O textura foarte neobisnuita pentru noi, dar in acelasi timp interesanta. Tot ce e acceptat de copii primeste puncte in plus, iar maruntelele mele au golit si lins farfuria.
Taiteii din cartofi dulce au un aspect sticlos dupa ce sunt fierti si o textura interesanta, putin gumoasa,dar placuta, iar dupa ce ii veti incerca o data ii veti include in meniul vostru.
Nu ezitati sa-i incercati daca aveti copii cu alergii si intolerante la gluten si cereale.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr de spaghete din cartofi dulci
  • 1 piept de pui
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 cepe verzi
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 ardei rosu (am folosit congelat)
  • cateva ciuperci champignion
  • 1/2 lingurita de ulei de susan
  • 1 lingurita de miere
  • 1-2 linguri de sos de soia
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Japchae - korean noodles din cartofi dulci:

 

Pieptul de pui se taie in cubulete de app 1 cm si se marineaza cu 1/2 lingurita de lingurita de ulei de susan si 1 lingura de sos de soia si se lasa deoparte cam 30 de minute.

Se curata toate legumele si se spala sub jet de apa rece. Ceapa se taie in felii lunguiete, ceapa verde in felii oblice,ardeii si ciupercile in felii,iar morcovii se taie in betigase. Usturoiul se taie in felii subtiri.

Spaghetele din cartof dulce se pun la fiert in apa clocotinda sarata si se fierb cam cinci minute sau pana se obtine textura dorita. Se scurg si se taie cu foarfeca.

Incalzim un wok sau o tigaie si adaugam o lingura de ulei,cand s-a infierbantat,adaugam bucatile de pui si le rumenim,daca nu incap toate o data le prajim pe rand.

Scoatem bucatile de pui si calim legumele :ceapa,ceapa verde,morcovii,usturoiul,ardeiul rosu si ciupercile,apoi adaugam bucatile de puiul si la urma, taiteii. Se adauga sosul de soia amestecat cu mierea, si la urma uleiul de susan. NU adaugati mai repede uleiul de susan,isi va pierde aroma.

Mat itkae duseyo,adica pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Japchae - korean noodles din cartofi dulci" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (24)

DIANA B 1

12.03.2012, 12:42

Vai , parca esti de pe Paprika ... maine , poimaine te vad la Retete secuiesti , doar esti din zona

Sim0na 1

12.03.2012, 20:53

Mmm.. super arata! N-am mancat pana acum taitei din cartof... am sa-i caut in supermarket. Pupici

Dana_Retetegg 1

21.11.2012, 17:49

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu sos alb de piper si garnitura de ciupercute din cartofi