Otet de afine si merisore cu ierburi

de mihaelar63 in Conserve, 31 Oct 2014 | 1924 vizualizari

 

Mi-am dorit mult acest otet de fructe de padure cu ierburi pentru marinarea carnii de vanat . Dorinta mea a pornit dupa vizitarea unui magazin gourmet. Preturile erau ametitoare , asa ca am apelat la vesnicul nostru prieten si am aflat ca acest otet se prepara si se foloseste mult in Canada .

 

INGREDIENTE

  • 1 cana amestec afine cu merisoare .
  • 2 cani otet de vin
  • ierburi aromatice : maghiran , oregano , busuioc , rozmarin .
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Otet de afine si merisore cu ierburi:

Intr-un borcan mare se pun fructele si se zdrobesc usor .


Se toarna otetul deasupra Si se acopera borcanul .


Se lasa la macerat 2-3 saptamani la loc cald . Eu l-am pus in geamul de la bucatarie .


Se strecoara lichidul obtinut .


Intr-o sticla se introduce cate o crenguta de ierburi aromatice si se toarna deasupra otetul de fructe .


Nu aruncati fructele ramase , vor folosi la un sos pentru carne rosie .

 

TIPS-URI

1

Folositi acest otet la marinarea vanatului si a carnurilor rosii sau ca adaos la sosul pentru acestea .

Daca ti-a placut reteta noastra "Otet de afine si merisore cu ierburi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Raluca57 1

01.11.2014, 07:31

Ce-mi place! Păcat ca nu mai gasesc afine si merișoare in piață, as fi făcut imediat!

dantes 1

01.11.2014, 12:08

Interesant

Anett 1

01.11.2014, 13:57

woooow! super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Oregano in otet