Bors de casa

de Bucataras Diana in Conserve, 12 Ian 2017 | 586 vizualizari

 



In sfarsit, mi-am facut timp sa postez reteta de bors. Asteapta la rand de ceva vreme :D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg tarate
  • 1/2 kg malai
  • 1-2 crengute de visin
  • apa :P
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de casa:



Mai intai, preparam hustile: punem 1/2 kg de tarate intr-un castron si le acoperim cam de un deget cu apa calduta. Amestecam pana obtinem un terci, acoperim si punem castronul intr-un loc caldut pentru 3 zile. Amestecam in terci cam de 2, 3 ori pe zi. Cand sunt gata hustile, le punem intr-un vas mare gen galeata/butoi (eu am pus intr-o galeata de 10 kg si una mai mica), adaugam peste ele restul de tarate si malaiul si amestecam bine. Punem crengutele de visin si umplem vasul cu apa fiarta si racita, pana putem sa tinem degetul in ea. Amestecam, acoperim si punem la loc cald, pentru circa 3/4 zile. Fiind frig deja cand am facut borsul, eu l-am pus langa calorifer. In a treia zi, gustam borsul sa vedem daca este destul de acru. Daca nu este, amestecam si il mai lasam o zi sau doua. Turnam borsul in sticle pana la refuz sa nu ramana goluri de aer si le depozitam la frigider. Il bem ca atare si/sau il folosim la prepararea unor ciorbite delicioase.

 

TIPS-URI

1

daca nu aveti crengute de visin, nu este nici o problema

2

puteti aromatiza borsul si cu leustean sau marar uscat

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

dantes 1

13.01.2017, 12:05

Bun!

miki_a 1

13.01.2017, 20:06

Bun, bun!

RuxyRux 1

15.01.2017, 20:40

Cel mai bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Zarzavat pentru bors