Rulouri crocante din castraveti pentru iarna

de Panacris in Conserve, 13 Aug 2020 | 3234 vizualizari

 

Nu, n-am inventat eu rețeta! Navigând printre rețete de castraveți, mi-a apărut această minunată și provocatoare rețetă : https://retete-usoare.info/rulouri-crocante-din-castraveti-pentru-iarna-toti-vor-cere-reteta/ .
N-am rezistat, așa că citit și preparat! O nouă rețetă din seria cine n-are de lucru își face, am migălit câteva rulouri.
 
În sine rețeta e tare simplă și ieftină, doar cu răbdarea trebuie să stați bine!

 

INGREDIENTE

  • Castraveți cu lungimea de 10-12 cm cca. 12 bucăți,
  • Ardei kapia roșu cca. 2 bucăți,
  • Usturoi 1 căpățână,
  • Semințe de muștar lingură,
  • Semințe și bețe de mărar,
  • Boabe de ienibahar, câte o boabă pentru fiecare borcan,
  • Boabe de ienupăr, câte o boabă pentru fiecare borcan.
  • Pentru marinadă:
  • Apă 1000 ml,
  • Sare neiodată 1 lingură,
  • Zahăr tos 3 linguri,
  • Oțet de vin 9% 50 ml.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri crocante din castraveti pentru iarna:

Castraveții se spală și se taie la ambele capete. Apoi se taie pe lungime felii subțiri, indicat ar fi să folosiți o mandolină, rindea pentru varză sau cuțitul de curățat legume.

Ardeiul kapia se curăță, apoi se taie bucățele de cca. 2 cm lungime și 5 mm grosime, ca și cartofii pai.

Se așează câte un ardei pai, pe felia de castravete și se rulează ușor, ce se așează initial într-un vas, până se formează toate rulourile.

Pentru un borcan de 250-300 ml aveți nevoie cca. 3-4 castraveți și ½ ardei kapia.

Pe fundul borcanului așezați câte un cățel de usturoi feliat, semințe de mărar și muștar. Începeți să umpleți borcanul, așezând rulourile, unul lângă altul strâns (ideal ar fi ca borcanul să aibă gura largă!), apoi se adaugă boaba de ienibahar și ienupăr, bețele de mărar, astfel încât să sigileze rulorile.

Între timp se pune la fiert amestecul de apă, oțet, sare și zahăr, după ce clocotește, se lasă la fiert la foc mic cca. 10 minute.

Marinada se toarnă peste rulorile de castraveți din borcane, se lasă cca. 5 minute, până ce se așează bine marinada, între legume, apoi se închid ermetic borcanele cu capace sterilizate, apoi se pun cu fundul în sus, într-un vas căptușit cu prosoape de bucătărie, textile, se acoperă și se lasă la dunst cald până a doua zi.

Apoi se depozitează în cămara la răcoare cca. 1 lună până se savurează împreună cu oameni dragi la mese de sărbătoare.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri crocante din castraveti pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de rosii cu galusti din gris

de Caty 1

pe 11.08 la 13:22

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4499 puncte

oanapl

1307 puncte

Rocsi

986 puncte

dantes

754 puncte

abstract01

671 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Castraveti bulgaresti