Oua boieresti

de Lau in Aperitive / Garnituri, 20 Ian 2016 | 1078 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g slanina
  • 1 ceapa rosie (mica)
  • 1 cartof
  • sare
  • piper
  • 1/2 ardei rosu
  • patrunjel verde
  • 6 oua
  • Aluat
  • 300 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri untura
  • 1/2 praf de copt
  • apa rece
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua boieresti:

Intr-un bol amestecam faina cu sarea,praful de copt dupa care adaugam untura, amestecam pana rezulta un aluat sfaramicios, adaugam apa rece pana rezulta un aluat omogen.


Invelim coca intr-o folie alimentara si dam la rece 30 min.


Taiem slanina in felii (potrivite) le prajim pana ce se rumeste putin, adaugam ceapa tocata si lasam 1 min sa se caleasca impreuna dupa care adaugam cartoful taiat cubulete, 3 linguri de apa, condimente dupa gust si lasam sa se prajeasca cca 5 min.


Intindem aluatul intr-o foaie pe masa infainata, taiem aluatul in 6 patrate egale.


In formele de briose, (savarine) le tapetam cu hartie de copt, adaugam cate o bucata de aluat in fiecare forma.


Adaugam cate o lingura de umplutura,deasupra spargem cate 1 ou, adaugam patrunjel verde, ardei tocat si dam la cuptorul incalzit pana ce oul este inchegat si aluatul este rumenit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua boieresti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Lau 1

21.01.2016, 07:53

multumesc

Gherca Daniela 1

21.01.2016, 10:03

Lau 1

22.01.2016, 08:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci cu smantana si marar