Dovlecei la cuptor

de ela in Aperitive / Garnituri, 30 Iun 2011 | 8321 vizualizari

 

aveam doi dovlecei de la mama mea si ma intrebam ce as putea gati din ei...eram in dilema,asa ca am inceput sa caut pe bucataras.ro retete cu dovlecei....asa am gasit reteta Nadinei...si cum Nadina mea draga are niste retete nemaipomenite,nu am ezitat sa trec la treaba...eu am mai adaugat pe ici pe colo cate ceva in plus....(am vazut ca a facut si Dia)

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 100 gr telemea de vaca
  • 100 gr cascaval
  • 4 linguri parmezan
  • 2 linguri smantana
  • 20 gr unt topit
  • 3 linguri faina
  • 1praf de copt
  • 100 ml lapte
  • 1/2 lingurita curry
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita praf de usturoi
  • 2 rosii

Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei la cuptor:

Spalam bine dovleceii,ii curatam de coaja,dar nu in intregime ci lasam bucati cu coaja,apoi ii taiem felii subtiri,ii saram si ii lasam la scurs intr-o sita,30minute.


Separam galbenusurile de albusuri.Mixam albusurile spuma cu sare si piper,dupa gust,adaugam galbenusurile,laptele,untul topit,praful de curry,de usturoi,faina,praful de copt,2linguri de smantana,2linguri de parmezan si omogenizam bine.Trecem dovleceii pe rand pe ambele parti prin aceasta compozitie,apoi ii punem intr-un vas termorezistent uns cu unt(compozitia ramasa o turnam peste dovlecei).


Radem telemeaua si cascavalul.Taiem rosiile felii subtiri si le punem peste dovleceii,apoi presaram telemeaua,cascavalul si parmezanul ramas si dam la cuptor la foc mic 60-70minute,in functie de cuptor,pana se rumeneste frumos deasupra compozitia.


Lasam sa se raceasca,apoi taiem.Se serveste rece sau cald.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

nadina73 1

06.08.2011, 02:38

Ela sincer imi pare tare rau Citeam mesajele voastre Elutza mea draga,daca tu te dai batuta acuma,sti ce faci?Dai satisfactie celor ce...............hai ca nu vreu sa intru in multe amanunte .Stiu usor de spus.Da ai mare dreptate,e usor sa dai sfaturi,dar mai greu de trecut peste piediciiiiiiii.Ela ,un singur sfat iti pot da FII PUTERNICA,ASA CUM AI FOST PANA ACUMA ,SI NU LASA CAPU JOS oricat de greu iti este.Bunul Dumnezeu sa te intareasca ,sa poti sa treci pete toate.

ela 1

06.08.2011, 23:07

Nadina,multumesc prietena mea draga

ela 1

09.08.2011, 13:30

acum am vazut ca nu am trecut ouale,3 la numar

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu chiftele și sos alb

de Meea 4

la 18:56

Mancare de pipote cu ceapa verde si ardei la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

de Rocsi 9

ieri la 21:24

Magiun de prune

ieri la 16:34

Gogosari umpluti

ieri la 10:14

RETETA RECOMANDATA
Rulouri de vinete si zucchini