Oua coapte

de Dulceatadetrandafiri in Aperitive / Garnituri, 7 Noi 2011 | 13827 vizualizari

 

Duminica lenesa, de toamna...duminica tarzie cu mic-dejun in pat si muzica in surdina. S-aveti un weekend calduros :) !

 

INGREDIENTE

  • Pentru un  mic-dejun in doi:
  • 2 oua
  • 200 gr de smantana
  • o legatura de patrunjel
  • emmental ras
  • sare, piper
  • miezul unei felii de paine facuta in casa
  • putin unt pentru uns formele
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua coapte:

Pornesti cuptorul la 190 de grade. Speli patrunjelul, il toci marunt si il amesteci cu smantana. Ungi formele (din cele micute, de ceramica, pentru sufleuri) cu putin unt. Asezi un strat din bucatele de miez de paine, imparti egal intre cele doua vase amestecul de smantana si patrunjel, spargi usor cate un ou si presari pe langa galbenus emmentalul ras. Asezonezi si dai la cuptor pana cand doar galbenusul mai tremura doar un pic (la mine a durat 10 min, dar depinde foarte mult de cuptor si temperatura). Se servesc fierbinti.

* Poti pune si un strat de bacon putin prajit inainte, sau ceapa calita, sau ceapa verde in locul patrunjelului, te poti juca cu mai multe ingrediente si arome.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua coapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Briose tip pizza