Oua cu legume la tigaie(Menemen)

de Hutzanca in Aperitive / Garnituri, 4 Oct 2009 | 12424 vizualizari

 

Este un fel de mancare foarte gustos,care se prepara rapid si mie imi place tare mult

 

INGREDIENTE

 
    • 4 rosii mici
    • o ceapa mare
    • 2 ardei iuti(peperoni)
    • 100 g branza de oaie preferabil
    • 50 g unt sau 50 ml ulei
    • 4 oua
    • sare,piper macinat proaspat,
    • frunze de menta taiate marunt
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua cu legume la tigaie(Menemen):

Ceapa se curata si se taie pestisori.Rosiile se oparesc,se racesc cu apa rece si se decojesc.Se taie in cubulete,la fel si branza.Ardeii se taie in bucati mici.Se incalzeste untul sau uleiul intr-o tigaie,se adauga pe rand ceapa,rosiile si ardeiul iute,calindu-se si amestecand incontinuu in ele.Ouale se sparg unul cate unul in tigaie,se amesteca incontinuare cam 2-3 minute pana cand se caleste bine compozitia.La sfarsit se adauga cubuletele de branza si se amesteca bine.Se presara frunze de menta taiate marunt.Acest fel de mancare este delicios servit cu lipie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua cu legume la tigaie(Menemen)" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Bucataras 1

04.10.2009, 12:48

Hutzanca 1

10.10.2009, 16:59

Stiu ca nu este reteta originala cu cas si menta,este o varianta de menemen.Meral,strabunicul meu din partea mamei a fost turc de la AltinTepe,poate si de asta ma pasioneaza asa de mult bucataria turca.si chiar le stiu obiceiurile alimentare.Te pupic dulce!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Inele de ceapa pane