Oua cu legume la tigaie(Menemen)

de Hutzanca in Aperitive / Garnituri, 4 Oct 2009 | 13577 vizualizari

 

Este un fel de mancare foarte gustos,care se prepara rapid si mie imi place tare mult

 

INGREDIENTE

 
    • 4 rosii mici
    • o ceapa mare
    • 2 ardei iuti(peperoni)
    • 100 g branza de oaie preferabil
    • 50 g unt sau 50 ml ulei
    • 4 oua
    • sare,piper macinat proaspat,
    • frunze de menta taiate marunt
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua cu legume la tigaie(Menemen):

Ceapa se curata si se taie pestisori.Rosiile se oparesc,se racesc cu apa rece si se decojesc.Se taie in cubulete,la fel si branza.Ardeii se taie in bucati mici.Se incalzeste untul sau uleiul intr-o tigaie,se adauga pe rand ceapa,rosiile si ardeiul iute,calindu-se si amestecand incontinuu in ele.Ouale se sparg unul cate unul in tigaie,se amesteca incontinuare cam 2-3 minute pana cand se caleste bine compozitia.La sfarsit se adauga cubuletele de branza si se amesteca bine.Se presara frunze de menta taiate marunt.Acest fel de mancare este delicios servit cu lipie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua cu legume la tigaie(Menemen)" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Bucataras 1

04.10.2009, 12:48

Hutzanca 1

10.10.2009, 16:59

Stiu ca nu este reteta originala cu cas si menta,este o varianta de menemen.Meral,strabunicul meu din partea mamei a fost turc de la AltinTepe,poate si de asta ma pasioneaza asa de mult bucataria turca.si chiar le stiu obiceiurile alimentare.Te pupic dulce!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rondele de ceapa pane