Oua de prepelita vopsite la abur

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 19 Apr 2020 | 582 vizualizari

 

Paște liniștit tuturor! Hristos a înviat!
Un mod rapid de a vopsi ouăle, fără prea mare bătaie de cap. În ultimii ani, tot așa vopsesc ouăle! Un mod mult mai rapid de a pregăti ouăle colorate pentru sărbătorile Pascale și de Înălțare!

 

INGREDIENTE

  • Ouă proaspete de prepeliță minim 24 bucăți,
  • Vopsea de ouă praf (roșie, galbenă șă albastră) câte 1 pliculeț,
  • Apă rece cca. 1000 ml (atenție să nu ajungă sita în apă!),
  • Oțet 1 lingură,
  • Vas și sită pentru aburi, atenție din inox (Nu folosiți aparatul de gătit la abur din plastic, e posibil să-l folosiți pentru ultima data! ),
  • Ulei de floarea soarelui cca. 2 linguri.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua de prepelita vopsite la abur:

Sita se așază deasupra vasului pregătit pentru fierbere. Se așază ouăle, degresate cu detergent de vase și clătite cu apă rece, în sită, unul câte unul. Se toarnă apa și oțetul deasupra ouălor. Apoi se presară rapid vopseaua, culoare după culoare, după imaginația fiecăruia.


Se pune vasul la fiert și vopsit, în același timp, după ce începe să clocotească apa, se mai lasă la gătit cca. 3 minute, acoperit, apoi se oprește focul și se lasă la răcorit, cca. 10 minute.


Apoi se scot ouăle colorate din sita pentru abur și se ung cu un servețel îmbibat cu ulei pentru luciu.


Spor și poftă bună!



TIPS-URI

1

Atenție: Nu folosiți aparatul de gătit la abur din plastic, e posibil să-l folosiți pentru ultima data!

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua de prepelita vopsite la abur" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mirela0911 1

20.04.2020, 11:35

Interesanta metoda!

Panacris 1

21.04.2020, 15:53

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

dantes 1

24.04.2020, 10:42

Frumoase!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Tabita _

8081 puncte

mihaelar63

6118 puncte

mirela0911

5306 puncte

-Licurici-

5012 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri de curcan cu ciuperci in sos alb

de Rocsi 9

ieri la 20:19

Pizza vegana, cu tofu

de RODIMUR 7

ieri la 20:17

Ghiveci de legume(varianta de primavara)

de katty 6

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Oua rosii frumos decorate