Oua fierte cu sos de maioneza cu smantana

de T I M E A in Aperitive / Garnituri, 23 Oct 2012 | 7311 vizualizari

 

Un aperitiv rapid si gustos pentru mese festive.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • un galbenus de ou
  • 1/4 cartof fiert
  • 2 lingurite mustar cu hrean
  • sare
  • 150 ml ulei
  • 4-5 linguri smantana
  • Cateva masline pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua fierte cu sos de maioneza cu smantana:

Fierbem ouale aprox 8-10 minute ca sa fim siguri ca sunt fierte ca lumea.


In acest timp pregatim maioneza.


Bucata de cartof fiarta si racita o zdrobim cu o furculita si o amestecam cu galbenusul de ou. Adaugam o lingurita de mustar si un pic de sare apoi amestecam si adaugam treptat uleiul. Dupa ce am adaugat jumatate din cantitatea de ulei adaugam si cealalta lingurita de mustar apoi treptat restul de ulei amestecand mereu. Nu va fie teama sa amestecati si sa turnati din plin ulei pentru ca nu se taie (datorita cartofului). Iasa o maioneza foarte consistenta.


Adaugam cele 4-5 linguri de smantana si amestecam bine si daca e nevoie mai adaugam putina sare.


Ouale fierte, racite si curatate le taiem in doua si le saram si piperam pe partea cu galbenusul.


Intr-o farfurie usor adanca punem jumatate din catitatea de sos peste care asezam ouale cu galbenusul in jos. Apoi turnam restul de sos si nivelam frumos.


Ornam cu masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua fierte cu sos de maioneza cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

T I M E A 1

24.10.2012, 15:24

Simo e bun, bun

mamaieelena 1

24.10.2012, 20:14

imi place

T I M E A 1

24.10.2012, 21:43

mamaieelena

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rosii uscate, conservate in ulei
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema de rosii, cu parmezan si crutoane

de RODIMUR 7

ieri la 22:49

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

pe 22.09 la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

pe 22.09 la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv - Oua umplute cu avocado