Oua fierte cu sos de maioneza cu smantana

de T I M E A in Aperitive / Garnituri, 23 Oct 2012 | 4589 vizualizari

 

Un aperitiv rapid si gustos pentru mese festive.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • un galbenus de ou
  • 1/4 cartof fiert
  • 2 lingurite mustar cu hrean
  • sare
  • 150 ml ulei
  • 4-5 linguri smantana
  • Cateva masline pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua fierte cu sos de maioneza cu smantana:

Fierbem ouale aprox 8-10 minute ca sa fim siguri ca sunt fierte ca lumea.


In acest timp pregatim maioneza.


Bucata de cartof fiarta si racita o zdrobim cu o furculita si o amestecam cu galbenusul de ou. Adaugam o lingurita de mustar si un pic de sare apoi amestecam si adaugam treptat uleiul. Dupa ce am adaugat jumatate din cantitatea de ulei adaugam si cealalta lingurita de mustar apoi treptat restul de ulei amestecand mereu. Nu va fie teama sa amestecati si sa turnati din plin ulei pentru ca nu se taie (datorita cartofului). Iasa o maioneza foarte consistenta.


Adaugam cele 4-5 linguri de smantana si amestecam bine si daca e nevoie mai adaugam putina sare.


Ouale fierte, racite si curatate le taiem in doua si le saram si piperam pe partea cu galbenusul.


Intr-o farfurie usor adanca punem jumatate din catitatea de sos peste care asezam ouale cu galbenusul in jos. Apoi turnam restul de sos si nivelam frumos.


Ornam cu masline.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua fierte cu sos de maioneza cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

T I M E A 1

24.10.2012, 15:24

Simo e bun, bun

mamaieelena 1

24.10.2012, 20:14

imi place

T I M E A 1

24.10.2012, 21:43

mamaieelena

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Oua vopsite