Tarta cu praz

de miremirc in Aperitive / Garnituri, 12 Feb 2012 | 6540 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat : 
  • 300 g faina
  • 200 g unt
  • 1 ou
  • un praf sare
  • Umplutura :
  • 3-4 fire praz (aprox.1 kg)
  • 100 g bacon
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 lg unt
  • 3 oua
  • 250 ml smantana
  • 150 telemea sau cascaval
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu praz:

  Pentru aluat : intr-un castron cernem faina si o amestecam cu un praf de sare si untul moale la temperatura camerei. Adaugam apoi oul si framantam un aluat pe care il intindem intr-o forma rotunda (d=25 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu faina sau hartie pentru copt.


Intepam din loc in loc cu ajutorul unei furculite si dam la cuptor pentru 15 minute. Cuptorul trebuie sa fie preancalzit. Dupa ce scoatem aluatul de la cuptor, punem umplutura peste .
Pentru umplutura : taiem prazul pe jumatate , in lungime, apoi feliute. Bacon il taiem bucatele mici, ceapa o taiem rondele.

Topim cele 2 linguri de unt si in el calim prazul. adaugam baconul si lasam pe foc pana se inmoaie prazul, amestecand mereu. (eu l-am lasat pe foc mic cam 15 minute ).

Luam de pe foc si adaugam sarea si piperul. Lasam compozitia sa se raceasca.

Intr-un castronel, mixam ouale cu smantana, adaugam ceapa verde taiata rondele, si omogenizam compozitia. Turnam umplutura in aluatul de tarta. Deasupra radem telemea sau cascaval si dam la cuptor pana se rumeneste. (cam 1 ora).

Dupa ce scoatem tarta din cuptor, o lasam sa se raceasca, apoi se taie felii si se serveste .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu praz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

dakris 1

12.02.2012, 16:39

Cred ca e tare buna!

RuxyRux 1

12.02.2012, 17:01

Imi place muuult! Arata apetisant!!!

danakarin 1

12.02.2012, 21:55

foarte buna !! tartele sunt o inventie grozava ! Ar trebui sa fac mai des !!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza, piept de pui si conopida