Oua gratinate

de Ligia Bxl in Mancaruri de post, 23 Dec 2010 | 5949 vizualizari

 

merg bine cu friptura si o salata de varza dulce

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 50 gr de faina
  • 2 cepe rosii
  • 500 ml de lapte
  • 2 linguri de smantana
  • 75 gr de unt
  • un varf de cutit de nucsoara pudra
  • sare
  • piper

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua gratinate:

Se fierb ouale mai intai(sa fie tari)apoi se pune laptele la fiert intr-o craticioara.Se topeste 25 gr de unt in cuptorul cu microunde,apoi peste lapte se pune faina si se amesteca continuu ca sa nu se formeze cocoloase, se pune untul topit,se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se da sosul deoparte.Se curata ceapa si se spala apoi se taie felii subtiri si se rumeneste intr-o cratita cu 50gr de unt.Ouale se curata de coaja si se taie rondele,se incorporeaza smantana in sosul alb si se amesteca,se adauga ceapa si apoi se toarna totul in vas de yena,peste aceasta compozitie se aseaza ouale unu langa altul si se da la cuptor pana se rumeneste pe deasupra.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua gratinate" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu legume