Oua in purgatoriu

de Andra_Constantinescu in Aperitive / Garnituri, 17 Noi 2016 | 5857 vizualizari

 

Am vazut intamplator pe facebook aceasta reteta, dar sub alta denumire, si mi-a placut foarte mult cum arata, asa ca am zis sa o incerc. Foarte buna este!
Imi pare rau ca nu s-au vazut ouale mai bine.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 ardei Kapia
  • 3 linguri ulei
  • 50 ml apa
  • jumatate de lingurita de sare
  • 300 g rosii intregi conservate in suc propriu
  • un varf de cutit de piper negru macinat
  • un varf de cutit de boia de ardei dulce
  • o frunza de busuioc
  • 2 oua
  • 50 g cascaval Delaco ras pentru servire
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua in purgatoriu:

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.

Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si taie marunt.

Ceapa si ardeiul se pun intr-o tigaie cu 3 linguri de ulei, 50 ml apa si jumatate de lingurita de sare si si se lasa sa se inabuse, acoperind tigaia cu un capac. Dupa aceea, rosiile conservate in suc propriu se dau prin robotul de bucatarie si se adauga in tigaie peste legume impreuna cu un varf de cutit de piper negru macinat, un varf de cutit de boia de ardei dulce si o frunza de busuioc si se mai tin la foc cateva minute pana cand se leaga sosul. Se elimina frunza de busuioc si se adauga ouale, peste care se presara putina sare, apoi se acopera tigaia cu capacul si se lasa la foc in continuare, in functie de preferinta (daca le vreti moi sau tari). Daca este necesar se mai adauga o lingura sau doua de apa in sos.

Ouale in purgatoriu se pot servi cu cascaval ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua in purgatoriu" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Puricei in tigaie