Chifeletti

de xana in Aperitive / Garnituri, 16 Dec 2013 | 6314 vizualizari

 

Chifeletti sunt un fel de gnocchi prajiti, originari din Italia, din regiunea Venezia Giulia si se mananca de obicei ca garnitura sau chiar aperitiv. Cu toate ca prefer sa fac gnocchi cu cartofi copti, va las si reteta cu cei fierti.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi galbeni
  • 1 ou
  • 250 gr faina(sau putin mai mult in functie de cum sunt cartofii)
  • sare
  • ulei pentru prajit
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifeletti:

Cartofii taiati in jumatati se fierb cu tot cu coaja pana se inmoaie bine apoi ii transformam intr-un piure fin cu ajutorul unei site cat inca sunt calzi. Punem piureul pe masa de lucru si adaugam sare, oul batut apoi faina, putin cate putin pana obtinem un aluat nelipicios dar moale. 

Din aluat intindem un sul cu 1 cm diamentru pe care il taiem in bucati de 8 cm lungime. Indoim fiecare bucata in forma de U.

Se prajesc in ulei din abundenta pana devin aurii apoi se scot pe un prosop de hartie.

Se pudreaza cu sare.

TIPS-URI

1

Uleiul nu trebuie sa fie incins cand ii prajim ci doar putin fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifeletti" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Coronita cu carne