Oua jumari cu ceapa, ardei si rosii

de katty in Mancaruri de legume, 22 Aug 2021 | 5261 vizualizari

 

Retete de suflet
Aceasta este chiar o reteta de suflet pentru mine caci imi aminteste de copilarie. Duminica la micul dejun ne pregatea mama o portie mare  gatita la foc de lemne cu legume proaspat culese din gradina.

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi
  • 3 rosii bine coapte
  • 4 oua
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua jumari cu ceapa, ardei si rosii:

Curatam ceapa si o tocam fin. Ardeii grasi ii taiem in jumatate, scoatem cotoarele si ii taiem cubulete mici. Rosiile le taiem cubulete dupa ce am indepartat capatul. Intr-o tigaie punem uleiul, ceapa, ardeiul gras si ceapa. Acoperim cu un capac si lasam la foc mic pana se inmoaie legumele. Ocazional amestecam.

Cand legumele sunt moi adaugam rosiile. Fierbem pana rosiile sunt gata si toata zeama s-a evaporat. Batem ouale intr-un castron cu sare si piper si turnam in tigaie. Amestecam continuu pana ouale sunt gatite.

Servim cu paine prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua jumari cu ceapa, ardei si rosii" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta delicioasa de mazare cu sos: simplu, rapid si de post