Oua jumari cu ceapa, ardei si rosii

de katty in Mancaruri de legume, 22 Aug 2021 | 5084 vizualizari

 

Retete de suflet
Aceasta este chiar o reteta de suflet pentru mine caci imi aminteste de copilarie. Duminica la micul dejun ne pregatea mama o portie mare  gatita la foc de lemne cu legume proaspat culese din gradina.

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi
  • 3 rosii bine coapte
  • 4 oua
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua jumari cu ceapa, ardei si rosii:

Curatam ceapa si o tocam fin. Ardeii grasi ii taiem in jumatate, scoatem cotoarele si ii taiem cubulete mici. Rosiile le taiem cubulete dupa ce am indepartat capatul. Intr-o tigaie punem uleiul, ceapa, ardeiul gras si ceapa. Acoperim cu un capac si lasam la foc mic pana se inmoaie legumele. Ocazional amestecam.

Cand legumele sunt moi adaugam rosiile. Fierbem pana rosiile sunt gata si toata zeama s-a evaporat. Batem ouale intr-un castron cu sare si piper si turnam in tigaie. Amestecam continuu pana ouale sunt gatite.

Servim cu paine prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua jumari cu ceapa, ardei si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancarica de dovlecei cu ardei si rosii