Oua mexicane

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 23 Feb 2016 | 5183 vizualizari

 

Acum ceva timp, am vazut aceasta reteta pe Paprika si am notat repede ce trebuie si cum se face. Tot am zis ca le fac, dar mereu imi lipsea ceva ingrediente. Zilele astea am primit cateva oua de tara, aveam cam ce trebuia si am zis ca este momentul acestei retete. Sunt super bune si foarte consistente, sosul delicios, lipia usor crocanta pe margini, iar ouale facute exact cat trebuie, ca atunci cand infingi furculita in el sa curga frumos galbenusul. Un mic dejun copios!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 2 cepe verzi
  • 1 cutie rosii intregi decojite in suc de rosii
  • 1 cutie fasole boale albe mari (400 gr)
  • 3 linguri boabe de porumb
  • 50 gr mozzarella
  • 50 gr cascaval
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingura ulei
  • 2 lipii
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua mexicane:

Ceapa verde o spalam si o taiem rondele, usturoiul il curatam si il taiem pe jumatate.
Rosiile decojite le tocam marunt, fasolea boabe o scurgem de zeama.
Intr-o tigaie incingem uleiul, punem ceapa, usutroiul si le innabusim la foc mic 2-3 minute.
Adaugam rosiile tocate, le lasam sa clocoteasca 2-3 minute, apoi punem fasolea si boabele de porumb.

Amestecam totul si lasam sa fiarba maxim 5 minute la foc mic.
Condimentam cu sare, piper, boia dulce si busuiocul uscat.
Luam tigaia de pe foc, lasam 2-3 minute sa se racoreasca.
In continuare fie folositi un vas mai mare de ceramica, fie faceti portii individuale, eu am ales sa fac in vase mici.
Luam doua vase mici, de yena, de ceramica, punem cate o lipie in fiecare.
Turnam sosul in mod egal in fiecare vas, apoi spargem cate doua oua in fiecare. Le puneti usor sa nu se imprastie galbenusul.

Cascavalul si mozzarella le dam pe razatoarea cu ochiuri mari, le presaram deasupra, doar pe oua nu puneti.

Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10-12 minute.
Miscam putin de vase sa vedem daca albusul s-a inchegat si cand ouale sunt gata, le scoatem din cuptor.
Le lasam putin la racorit si servim. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua mexicane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

Rocsi 1

05.03.2016, 19:23

Multumesc Dantes

Aletta 1

06.03.2016, 09:47

wow,Rocsi ce bine arata!! Bravoo

Corinuta 1

06.03.2016, 10:26

Excelenta idee! Abia aștept să încerc rețeta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pachetele de branza feta la gratar