Oua mexicane

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 23 Feb 2016 | 2150 vizualizari

 

Acum ceva timp, am vazut aceasta reteta pe Paprika si am notat repede ce trebuie si cum se face. Tot am zis ca le fac, dar mereu imi lipsea ceva ingrediente. Zilele astea am primit cateva oua de tara, aveam cam ce trebuia si am zis ca este momentul acestei retete. Sunt super bune si foarte consistente, sosul delicios, lipia usor crocanta pe margini, iar ouale facute exact cat trebuie, ca atunci cand infingi furculita in el sa curga frumos galbenusul. Un mic dejun copios!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 2 cepe verzi
  • 1 cutie rosii intregi decojite in suc de rosii
  • 1 cutie fasole boale albe mari (400 gr)
  • 3 linguri boabe de porumb
  • 50 gr mozzarella
  • 50 gr cascaval
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingura ulei
  • 2 lipii
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua mexicane:

Ceapa verde o spalam si o taiem rondele, usturoiul il curatam si il taiem pe jumatate.

Rosiile decojite le tocam marunt, fasolea boabe o scurgem de zeama.

Intr-o tigaie incingem uleiul, punem ceapa, usutroiul si le innabusim la foc mic 2-3 minute.

Adaugam rosiile tocate, le lasam sa clocoteasca 2-3 minute, apoi punem fasolea si boabele de porumb.


Amestecam totul si lasam sa fiarba maxim 5 minute la foc mic.

Condimentam cu sare, piper, boia dulce si busuiocul uscat.

Luam tigaia de pe foc, lasam 2-3 minute sa se racoreasca.

In continuare fie folositi un vas mai mare de ceramica, fie faceti portii individuale, eu am ales sa fac in vase mici.

Luam doua vase mici, de yena, de ceramica, punem cate o lipie in fiecare.

Turnam sosul in mod egal in fiecare vas, apoi spargem cate doua oua in fiecare. Le puneti usor sa nu se imprastie galbenusul.


Cascavalul si mozzarella le dam pe razatoarea cu ochiuri mari, le presaram deasupra, doar pe oua nu puneti.


Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10-12 minute.

Miscam putin de vase sa vedem daca albusul s-a inchegat si cand ouale sunt gata, le scoatem din cuptor.

Le lasam putin la racorit si servim. Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua mexicane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

Rocsi 1

05.03.2016, 19:23

Multumesc Dantes

Aletta 1

06.03.2016, 09:47

wow,Rocsi ce bine arata!! Bravoo

Corinuta 1

06.03.2016, 10:26

Excelenta idee! Abia aștept să încerc rețeta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Cartofi Lyonezi